SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het meest objectieve Eredivisie Team van de Week

Flashscore, ’s werelds grootste netwerk wat betreft realtime livescores, nieuws, statistieken en andere sportupdates, weet aankomend voetbalseizoen nog leuker te maken. Dit doet het platform door elke week een Top 11 spelers line-up te publiceren, gebaseerd op de individuele gegevens die Flashscore tijdens de wedstrijden verzamelt. Hierdoor zit er geen clubvoorkeur achter en weet je honderd procent zeker dat je het meest objectieve Team van de Week hebt! Maar hoe werkt het precies?

Het meest objectieve Eredivisie Team van de Week

Hoe beoordeelt Flashscore spelers?

Flashscore geeft spelers een rating op basis van hun spel. Deze rating kan variëren van nul tot tien, waarbij de uitgangswaarde een zes is. Succesvolle acties, zoals assists, effectief verdedigen of het scoren van een doelpunt, resulteren in een hogere rating, terwijl bijvoorbeeld overtredingen of gemiste tackles negatieve invloed hebben op het cijfer.  Gelukkig hoef jij als groot voetbalfan ook niet lang te wachten om de cijfers van je favoriete ‘cluppie’ te zien. Enkele minuten na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter zijn de statistieken al beschikbaar op Flashscore.

Door het verzamelen van deze nauwkeurige statistieken is Flashscore ook in staat om de uitkomst van de wedstrijd in te schatten. Dit wordt gedaan aan de hand van ‘Expected Goals’: hoe groot is de kans een schot zal resulteren in een doelpunt? Hierbij wordt er rekening gehouden met de plaats van een speler op het veld en de effectiviteit van duizenden vergelijkbare schoten. Zo kun jij na de wedstrijd goed kijken of jouw team wel verdiend heeft gewonnen.

Elftal van het seizoen 22/23

Op basis van de gegevens van afgelopen seizoen heeft Flashscore ook een Top 11 opstelling gemaakt van het Eredivisie seizoen 22/23. In deze opstelling kun je zien dat de sterspelers volgens Flashscore ook opvallen buiten Nederland. Maar liefst vier van de elf spelers zijn volgend jaar niet meer te aanschouwen op de Nederlandse voetbalvelden: Dušan Tadić, Xavi Simons, Václav Černý en Orkun Kokcü.

Flashscore maakt deze Top 11 niet alleen voor de Eredivisie. Onze competitie is één van de tachtig competities waarvan jij wekelijks de opstelling kunt zien. Zo ben jij meteen up-to-date over welke spelers in de wereld goed hebben gepresteerd. Neem dan ook vooral een kijkje op Flashscore!