SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het magische sprookje van de Leeuwen van de Atlas

Elk land droomt van een sprookje op het wereldkampioenschap. De kans dat dit gebeurt is alleen erg klein. ’s Werelds beste landen mengen zich in de strijd om de wereldtitel en probeer daar maar eens tussen te komen. Het lukte het Marokkaanse elftal bij het afgelopen WK in Qatar. Ze verrasten de gehele wereld en wisten als eerste Afrikaanse land ooit de halve finale te bereiken. Wat een prestatie! Vandaag kijken we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY, aan de hand van de serie ‘Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje’, terug op deze unieke prestatie.

Het magische sprookje van de Leeuwen van de Atlas

Terugblik met de sterspelers

Rapper ICE blikt terug op het bijzondere avontuur van de Leeuwen van de Atlas. Dit doen hij aan de hand van meerdere interviews met de sterspelers. Zo komen onder andere spelers van het Marokkaans elftal aan het woord en vier daarvan zijn zelfs oud-Eredivisiespelers: Zakaria Abouklal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech. Zij vertellen allemaal hoe het was om dit sprookje te beleven.

De serie bestaat uit vier afleveringen en de opnames zijn al vlak na het wereldkampioenschap gemaakt. De spelers waren er daardoor nog met hun hoofd bij en dit is goed terug te zien op de beelden. Zo laat de rapper ook fragmenten van wedstrijden zien. Is het voor de spelers soms dan nog spannend? Jazeker! Ze weten al wat de uitslag wordt, maar sommigen durven toch niet te kijken. Dit is vooral het geval bij de penaltyserie tegen Spanje.

Gevoel van trots in Marokko

Je krijgt een goed beeld van het volksfeest dat plaatsvond in Marokko. Het land had een ongekende prestatie neergezet en iedereen in het land was dan ook apetrots. Zo zie je hoe voetbal de mensen écht kan verbinden. Dit is ook te zien bij de spelers waar familienormen, waarden en levenslessen hebben bijgedragen aan hun reis om bij de beste vier landen ter wereld te horen.

Het trotse familiegevoel was tijdens het WK al goed te merken. De moeders van de spelers renden na afloop van de wedstrijd tegen Spanje massaal het veld op. Hier werden ze gekust en geknuffeld door hun zonen. Zo deed ook de moeder van Sofyan Amrabat dat. In een interview aan Life After Football legde de middenvelder deze speciale moeder-zoon band uit. Benieuwd naar deze band en het gevoel dat de Marokkaan heeft overgehouden aan het WK? Check het nu!

De serie is maandag 26 juni uitgekomen is te streamen bij BNNVARA op NPO Start.