SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Julio Iglesias: de Real Madrid doelman die een muzikale superster werd

Quiereme mucho, Me olvide de vivi of Un canto a Galicia. Het zijn waarschijnlijk nietszeggende Spaanse teksten voor de meesten onder ons. Maar ooit voerde Julio José Iglesias de la Cueva de internationale hitlijsten aan met deze nummers. Julio Iglesias heeft een enorme staat van dienst als de bestverkopende Spaanse artiest ooit, één van de bekendste zangers allertijden, vader van Enrique en Julio José Iglesias, maar ook voormalig doelman van Real Madrid! Dit is het bijzondere verhaal van een geboren Madrileen, die door een ongeluk zijn dromen op het voetbalveld in duigen zag vallen, maar uitgroeide tot één van de grootste sterren op het internationale podium.

Julio Iglesias - Real Madrid

Keeper bij Real Madrid

Begin jaren zestig studeert Julio rechten aan de universiteit van Madrid. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met sport. Julio is een getalenteerde keeper die zijn wedstrijden keept bij de reserves van het grote Real Madrid, het elftal dat op dat moment wereldfaam maakt met legendarische spelers als Ferenc Puskás en Alfredo di Stéfano.

Droom in duigen

Nog voordat Julio zijn echte doorbraak kent bij Los Blancos raakt hij betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Julio raakt verlamd en krijgt de boodschap dat het einde voetbalcarrière is. Het is zelfs nog maar de vraag of hij ooit weer zou kunnen lopen. Na maanden van revalidatie gaat het steeds beter met hem. Er is een verpleger die Julio een gitaar geeft om de soepelheid in zijn vingers terug te vinden. Dit blijkt een gouden zet, en niet alleen wat betreft de motoriek.

Op het wereldtoneel

Waar het begon met een enorme tegenslag met een revalidatie tot gevolg, daar eindigt Julio Iglesias als één van de grootste artiesten allertijden met wereldhits als ‘Quiereme Mucho’ en ‘Con La Misma Piedra’, en ook Engelstalige hits als ‘Crazy’ en zijn duet ‘My Love’ met Stevie Wonder. In een interview van Julio Iglesias met The National blikt de Spanjaard nog een keer terug op de zware periode na het ongeluk: “Het was erg moeilijk voor me. Ik was jong, wilde voetballer worden, de wereld rondreizen en voor Real Madrid spelen. Dan krijg je een ongeluk, zit je bijna twee jaar thuis en krijg je te horen dat je nooit meer prof zult worden. Ik had het gevoel dat mijn leven voorbij was en ik had geen passie om door te gaan in het leven. Toen kwam die gitaar en bouwde ik het beetje bij beetje op. Nu heb ik de hele wereld over gereisd en treed ik op voor duizenden mensen. Het is een droom.”