SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het bijzondere van een Champions League-avond

De Champions League is weer in volle gang. PSV speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen het Franse RC Lens, waardoor overwintering nog mogelijk is. Feyenoord speelt vanavond hun derde poulewedstrijd tegen SS Lazio en bij een overwinning doen de Rotterdammers erg goede zaken. Is er minstens één Nederlandse ploeg na de winterstop nog actief in het miljardenbal? Wij hopen het! De Champions League is immers één van de allermooiste competities ter wereld en dat bevestigen we vandaag in onze rubriek DOCU DAY. We lichten de documentaire ‘Destination: European Nights’ voor je uit!

Champions League

Reis door Europa

De serie gaat over het Champions League-seizoen 2022/2023 en je wordt door Guillem Balagué, een voetbaljournalist, meegenomen door heel Europa. Hij laat je namelijk niet alleen zien hoe de fans van de grootste voetbalclubs denken over het miljardenbal, maar maakt een reis van Schotland tot Israël en van Finland tot Georgië. Hoe bijzonder zijn Champions League-avonden in deze landen?

In vijf afleveringen krijg je te zien hoe fans toeleven naar de mooiste competitie ter wereld. Volgens de maker van de serie, Paramount+, staan de mensen hier niet vaak bij stil: “Of het nu op het veld is, in eengezinswoningen of bij het ontmoeten van lokale helden op de plaatsen die hun stad en fandom bepalen, Balagué neemt kijkers mee op een unieke reis waarbij heel Europa bruist op UEFA Champions League-wedstrijdavonden.”

Manchester City schrijft geschiedenis

Uiteindelijk komen ook de allergrootste wedstrijden voor in de serie. Zo is de Champions League-finale enorm spannend en wint Manchester City voor de allereerste keer ooit de ‘cup met de grote oren’. Wat dat losmaakt bij de fans? Daarvoor moet je toch echt de serie kijken. Ga dus snel naar Apple TV en kom alvast in de sfeer voor de kraker Feyenoord – Lazio!

Vorige week keken wij in onze DOCU DAY-rubriek naar de documentaire ‘Simeone Living Match by Match’. Hierin krijg je inzicht in de best betaalde trainer ter wereld. Check het nu!