SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het afscheid van Hakim Ziyech: the Wizard of AMS

Soms, één keer in de zoveel tijd, zien we voetballers spelen die we niet snel zullen vergeten. Hakim Ziyech is er daar zeker eentje van. Na vier jaar in de hoofdstad neemt Ajax op bijzondere wijze afscheid van ‘hun’ magiër. In de speciale aflevering blikt hij terug op zijn periode onder Peter Bosz, het Europese succes en wordt hij toegesproken door zijn naasten.

Iedereen bij Ajax was het erover eens dat Hakim Ziyech een bijzonder afscheid verdiende. Daarom nodigde Ajax de sterspeler uit om terug te blikken op vier bewogen maar ook schitterende jaren bij Ajax. Dit vond plaats in bioscoop Tuschinski in Amsterdam.

Voor- en tegenspoed

Er is in die vier jaar veel gebeurd met Hakim en Ajax. Diepe dalen (zoals het Nouri-tragedie, het uitfluiten van de technicus) en hoge toppen zoals het bereiken van de Europa League finale, de dubbel en het fantastische Champions League-seizoen in 2018/2019.

https://www.instagram.com/p/CALMjNPnomo/

Ziyech-petitie

Vanzelfsprekend was de liefde niet. Een kleine deel van het verwende Ajax-publiek kon niet zoveel met de stugge en soms ongeïnteresseerd ogende Ziyech. Het leidde tot gebaartjes bij de spelmaker en fluitconcerten vanaf de tribunes. Een bizar gebeuren, aangezien hij toch echt fantastisch voetbalde. Maar gelukkig zag het merendeel van het Amsterdamse publiek toch wel in dat ze niet zonder hun ‘magician’ konden. Er werd destijds zelfs een petitie gestart door PvdA-politicus Lodewijk Asscher waarin hij Ajax opriep om Ziyech langdurig aan de club te verbinden.

Afscheid van een icoon

In ‘Hakim Ziyech – Wizard of AMS’ vertelt een openhartige Ziyech onder andere dat hij blij is dat hij iedereen bij Ajax heeft kunnen overtuigen en dat hij door de voordeur naar buiten kan richting Chelsea. In de speciale aflevering vertelt de Marokkaanse spelverdeler onder meer over de kritiek die hij over zich heen kreeg en worden de mooiste, bijzonderste en meest emotionele momenten aan The Wizard of AMS getoond. Op deze manier zijn Ajax-periode afsluiten geeft hem geen voldaan gevoel, maar hij koestert de warme momenten die de club hem heeft geboden. Het gevoelsmens Ziyech is zichtbaar geroerd wanneer de belangrijkste mensen in zijn leven hem toespreken. Dit alles en nog veel meer in de film die je hieronder kunt zien.

 

Slaat de verveling toch toe tijdens de coronacrisis? Doe hier een aantal voetbalquizzes en houd je voetbalkennis up-to-date.

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rond voetbal, fashion en lifestyle? Check dan onze Facebook en Instagram.