SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Héctor Bellerín: Unseen Journey

Een profvoetballer verdient zijn geld met wat hij het liefste doet, voetballen. Maar wat nou als je door een zware blessure je werk en hobby niet kan uitvoeren. Wat volgt is een loodzware revalidatie wat veel tijd en energie kost. Héctor Bellerín nam ons mee door dit nooit eerder vertoonde proces in ‘Unseen Journey’.

Elk jaar zijn er weer een aantal schrikbarende nieuwsberichten van zware blessures die spelers hebben opgelopen. Zo is Virgil van Dijk nog altijd afwezig door een ingescheurde kruisband en kennen we allemaal het verhaal van Memphis Depay die binnen 200 dagen was hersteld van een gescheurde kruisband. Zo heeft ook Héctor Bellerín maanden aan de kant gestaan met een zware knieblessure. De pas 25-jarige rechtsback draait al jaren mee in het Europese topvoetbal, maar het jaar 2019 werd echter overschaduwd door blessureleed. 

Héctor Bellerín liep een zware knieblessure op in de wedstrijden tegen Chelsea

Docu

In totaal stond Héctor Bellerín maar liefst 31 achtereenvolgende wedstrijden aan de kant en om deze tijd draaglijker te maken liet hij een camera meelopen gedurende zijn herstel. Vrienden, teamgenoten en hijzelf besloten de camera overal mee naar toe te nemen en in beeld te brengen wat er bij zo’n revalidatie allemaal komt kijken. De vice-aanvoerder van Arsenal vertelt het proces in zijn eigen woorden en neemt de kijker mee langs de chirurgietafels. Achttien maanden lang wordt Bellerín gevolgd en zie je hoe hij geconfronteerd wordt met complexe mentale, fysieke en emotionele hindernissen. 24 september 2019 zal al lange tijd dikgedrukt op zijn agenda hebben gestaan. Op deze datum maakte hij tegen Nottingham Forest voor de EFL Cup zijn rentree.  

Emotionele reis

Naast Héctor horen we ook teamgenoten Rob Holding en Kieran Tierney. Ook Jon Toral uit Hull City en gerespecteerd chirurg Ramon Cugat vertellen over hun ervaringen gedurende de revalidatie van Héc. De viervoudig Spaans international zegt: “Toen we begonnen, wilde ik een beter inzicht geven in de ups en downs van professionele sport, door een eerlijke weergave te geven van wat atleten tegenkomen bij revalidatie en herstel van blessures. The Unseen Journey laat enkele van de moeilijkste momenten van mijn leven zien, zowel fysiek als mentaal, maar ik kan nu terugkijken en dankbaar zijn voor iedereen die me door het hele proces heeft geholpen, een proces dat me heeft ontwikkeld als professional en als persoon . ”

De serie kent negen aflevering en de eerste is vanaf nu beschikbaar op de zijn YouTube– en Facebook-kanalen.

Check hier de laatste aflevering van THRWBCK waar we met Ruud Gullit terugkijken op zijn geweldige carrière.