SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Héctor Bellerín gaat in zee met Engelse Tweedeklasser

Wat hebben Arsenal rechtsback Héctor Bellerín en League Two club Forest Green Rovers met elkaar gemeen? Een spectaculaire transfer perhaps?

Het is niet één of andere maketingstunt: de Spanjaard Héctor Bellerín van Arsenal heeft zich écht aan tweedeklasser Forest Green Rovers verbonden. Maar dan wel als op een na grootste aandeelhouder van de klimaatneutrale club. De rechtsback wil helpen bij het verhogen van het bewustzijn over het milieu en dit aankaarten in de voetbalwereld.

Forest Green Rovers is een Engelse voetbalclub uit Nailsworth, Gloucestershire. Zij spelen in de League Two, de derde divisie van de Football League en de vierde divisie in het Engelse voetbal. Forest Green Rovers werd eerder al door de FIFA en de Verenigde Naties erkend als het meest milieuvriendelijke club ter wereld. Dit nadat zij in 2015 volledig veganistisch werden en in 2017 de eerste CO2-neutrale sportclub ter wereld werden.

 

Gedachtengoed

Bellerín wil het groene gedachtengoed van de club steunen. Hij zegt: “Forest Green Rovers wijst anderen de weg. Veel mensen hebben het gevoel dat er geen oplossing is voor de problemen van de wereld. Maar Forest Green laat zien dat er zat gedaan kan worden. Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de FGR-familie. Ik zal helpen waar ik kan en zal de mensen steunen die de wereld ten goede willen veranderen.”

Hector Bellerin

Sociaal betrokken

Het is eens te meer een mooie geste van de 25-jarige speler. Het is algemeen bekend dat Bellerín de status heeft van een van de meest sociaal bewuste voetballers in het wereldje. En eerder vroeg hij ook al aandacht om de koolstofemissies terug te dringen. Dat deed hij door 60.000 bomen te laten planten in het Amazone-regenwoud. (Zie hieronder). Bellerín zal nauw samenwerken met FGR-voorzitter Dale Vince. Zo zullen zij proberen om hun groene milieuvriendelijke agenda in het voetbal op de kaart te zetten onder clubs, competities en fans.

https://www.instagram.com/p/CD1MMlJlXVD/?utm_source=ig_web_copy_link

Voorzitter Vince heeft een organisch voetbalveld geïnstalleerd bij zijn club. En ook adviseerde hij eerder al Premier League-clubs om over te gaan op organische velden. Dale zei dat hij zeer content is om met Bellerín te gaan werken: “Ik hou van Héctors aanpak, zijn persoonlijke visie en de dingen die hij probeert te doen. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken aan FGR en deze bredere visie waarin we een gedeeld belang hebben.”

 

De club is zoals je kunt zien heel trots op de versterking van Bellerín. Meer informatie: www.fgr.co.uk

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!