SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Haaland op te halen voor minder dan één miljoen!

Een van de meest opkomende NFT-games van het moment: Sorare. Spelers van het NFT spel wachten al jaren op een samenwerking met een van de grootste voetbalcompetities ter wereld. Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Het spel heeft een akkoord bereikt met de Premier League en heeft hiermee hun langverwachte droom bereikt: licenties met de welbekende top-5 competities.

Haaland is de duurste speler van Sorare

Wat is Sorare?

Al hoewel het voor velen mensen nog een onbekend platform is, loopt het aantal users van Sorare dagelijks op. Het is een blockchainspel waarbij de digitale kaarten van voetballers de basiseenheid zijn. Het doel van het spel heeft iets weg van het bekende FIFA Ultimate Team. Je moet door middel van een zo’n goed mogelijk fantasy team proberen verschillende toernooien te winnen.

Dit doe je niet op de manier van vroeger door fysieke voetbalkaarten te verzamelen, maar door NFT-voetbalkaarten te kopen op de online markt. Hier verkopen managers hun gekochte of gewonnen spelers voor bedragen van minder dan één tot honderdduizenden euro’s. Zo werd bij de lancering van de Premier League, Erling Haaland verkocht voor maar liefst €609.512,85. Hij werd hiermee de duurst verkochte Sorare kaart ooit.

Je vraagt jezelf nu vast af hoe je zelf aan zo’n Haaland kaart kan komen? In het spel zijn meerdere toernooien waar je prijzen mee kan verdienen. Je hebt gratis toernooien, waar je geen één speler voor hoeft te kopen. De kans dat je hiermee in de prijzen valt is erg klein. Je kan ook meedoen aan de betaalde toernooien. Je moet hiervoor minstens vijf spelers kopen op de online markt. Hiermee kan je een team samenstellen waarmee je kan inschrijven voor de betaalde toernooien. Zet je een goede score neer? Dan is er een grote kans dat je in de prijzen valt. Je wint dan een NFT-voetbalkaart die je weer kan verkopen op de online markt voor echt geld.

Samenwerkingen door heel Europa

Voor Sorare zelf was het van groot belang om de licentie van de Premier League te krijgen. Met samenwerkingen met de Bundesliga, Ligue 1, Serie A en LaLiga Santander mistte het platform met de Premier League nog één van de grootste competitie ter wereld. Op deze manier hoopt het spel veel nieuwe managers te mogen ontvangen. Het gaat om een deal van minstens vier jaar en het gerucht gaat dat het minstens 30 miljoen pond, omgerekend 33,6 miljoen euro, heeft gekost.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sorare (@sorare)

Naast de top-5 competities heeft Sorare ook een samenwerking met de Eredivisie. Begin januari sloegen het platform en de Eredivisie hun handen ineen voor een uitbreiding van het contract, dat nu loopt tot en met tenminste 2025. Begin juli was Sorare al sponsor geworden van Feyenoord en PSV. Kijkend naar de prijzen van de Eredivisie zie je grote verschillen met de Premier League. Zo ging de duurste Tadic de deur uit voor €14.240.

Of we de komende periode meer gaan horen van Sorare is nog de vraag. Er lijken voor nu geen nieuwe updates of partnerships aan te komen. Wel lijkt het erop dat elke dag vele nieuwe mensen hun digitale dream team gaan proberen samen te stellen op het platform.