SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gratis maar toch van waarde

We zijn net het nieuwe jaar begonnen en dat betekent dat de transfermarkt weer open is. Verschillende clubs zoeken nog naar een kwaliteitsimpuls of naar een speler die voor meer concurrentie zorgt. Tijdens deze winterse transferwindow zijn er weer een aantal spelers van naam gratis op te pikken. Welke clubs gaan er toeslaan en geven deze spelers het podium dat ze verdienen?

Diego Costa

Een speler die in verschillende landen heeft gevoetbald en genoeg heeft meegemaakt. Jonge Diego startte zijn voetbalcarrière bij Barcelona EC in Brazilië. Al snel werd hij opgepikt door Braga om in Portugal te gaan spelen. Na een succesvol seizoen bij Braga klopte Atlético Madrid aan om hem over te nemen. Atlético is de club waar hij de meeste seizoenen onder contract heeft gestaan. El Mapache, ofwel De Wasbeer, is een echte spits die tijdens zijn carrière wel heeft geleerd hoe hij moet scoren. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan is altijd hongerig naar doelpunten. Na het laten ontbinden van zijn contract is deze topschutter voor niets op te pikken. Een gratis spelers die van waarde zal zijn voor veel topteams.

Diego Costa is gratis op te halen na het ontbinden van zijn contract

Hulk

Givanildo Vieira de Souza is de echte naam van deze gespierde Braziliaan. Zijn bijnaam ‘Hulk’ heeft hij te danken aan de uiterlijke gelijkenis met Lou Ferrigno die de hulk speelde in film The Incredible Hulk. Het voetballen begon allemaal bij Villanovense FC. Hier speelde Hulk in de jeugd, voordat hij werd opgepikt door São Paulo FC. Na een jaartje in de jeugdopleiding van São Paulo ging de jonge Hulk voor EC Vitória spelen. De Spanjaard ging vervolgens zijn geluk beproeven in Japan en daar viel hij op. FC Porto haalde het fenomeen met een kanonskogel in de benen naar Europa. Daar kwam zijn carrière pas echt in een stroomversnelling. Hij werd al heel snel een bepalende speler en hierdoor werd ook de nodige interesse gewekt van grote buitenlandse clubs. Ondanks interesse van Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur vertrok Hulk naar Zenit St. Petersburg uit Rusland. Kenmerken van deze geweldenaar zijn snelheid, kracht en niet te vergeten zijn schotkracht. Een speler die nog niet afgeschreven is en zonder club zit. Wie slaat het eerste toe?

Wilfried Bony

Opnieuw een speler van naam. Deze meervoudig Ivoriaans international heeft wel een neusje voor de goal. Dit bewees hij dan ook in zijn derde seizoen onder contract bij Vitesse. Dat seizoen wist hij 31 doelpunten te maken in 30 wedstrijden en mocht hij zich kronen tot topscorer van de Eredivisie. Dit leverde hem een transfer op naar Swansea City en niet veel later zelfs naar Manchester City. Als international van Ivoorkust speelde hij op het WK in 2014 en won hij de Afrika Cup in 2015. Deze speler kan de benodigde ervaring toevoegen aan je selectie. Hij is het scoren nog zeker niet verleerd. Een killer in de nadagen van zijn carrière die gratis is op te halen en garant staat voor doelpunten.

Topspits gratis op te halen

Nasser El Khayati

Een speler die vooral bekend is geworden van zijn tijd bij ADO Den Haag. Op elfjarige leeftijd werd de Nederlands-Marokkaans voetballer gescout door Feyenoord dat hem onderbracht bij satellietclub SBV Excelsior. Na een route van een aantal clubs belandde Nasser bij toenmalig zaterdag topklasser Kozakken Boys. Hier was hij succesvol door zijn 12 doelpunten in 17 wedstrijden. Dit leverde hem een transfer op naar Engeland. Daar speelde El Khayati onder andere voor Burton Albion en Queens Park Rangers. Die laatste club verhuurde hem aan ADO Den Haag die Nasser net voor zijn 26ste verjaardag in de Eredivisie zou laten debuteren.  De Residentieclub was overtuigd en besloot de creatieve spelmaker vervolgens definitief in te lijven. Deze tweebenige speler maakte bij ADO furore door zijn acties en traptechniek. Een speler als El Khayati kan nog van grote waarde zijn voor menig teams uit binnen- en buitenland.

Nasser El Khayati

Daniel Sturridge

Meervoudig Engels international die bij verschillende topclubs heeft gespeeld. Sturridge heeft lang in de jeugd van Manchester City gespeeld, voordat hij werd overgenomen door Chelsea. Bij deze Engelse topclub was hij nog geen onbetwiste basisspeler, toch maakte hij als snel een transfer naar Liverpool. Daar vormde hij het gevreesde spitsenduo samen met Luis Suárez. In dat seizoen scoorde de Engelse spits 24 doelpunten in 33 wedstrijden. In zijn tijd in Engeland overtrad Sturridge de gokregels. Ondertussen had hij na een mindere periode de overstap gemaakt naar Trabzonspor. Daar kreeg hij de uitslag van de FA te horen, een schorsing van vier maanden. Na deze uitspraak werd hij direct ontslagen door Trabzonspor. De schorsing zit er inmiddels op en Sturridge is nog steeds clubloos. Deze speler weet wat scoren is en heeft de nodige ervaring opgedaan in de top. Is hij dé ultieme speler om jouw team gratis te versterken?

Gratis op te halen Sturridge

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.