SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Graffiti-artiest TVBoy geeft kleur aan Barcelona

TVBoy

Graffiti, je houdt ervan of je haat het. Wij vinden het een vorm van kunst en zijn daarom voorstander van de spuitbussen, mits er mooie kunstwerken uit voort komen. Een indrukwekkend graffitikunstwerk maakt volgens ons de wereld alleen maar kleurrijker en voegt extra waarde toe aan moderne steden. Wij zijn onder de indruk van de Italiaanse graffitikunstenaar TVBoy en zijn voetbal gerelateerde straatschilderijen!

We zien veelvuldig graffiti terug op de muren in grote steden. Wanneer er voetbal mee gemoeid is, zijn wij al snel overtuigd van de schoonheid van deze kunstwerken. In Nederland zorgt ‘Kamp Seedorf’ voor prachtige voetbal gerelateerde muurschilderingen. Wij gingen de grens over en ons oog viel direct op de kunstwerken van de Italiaanse graffiti-artiest TVBoy. Met zijn straatschilderijen probeert hij bevolkingsgroepen samen te brengen. Esthetisch prachtig, maar de achterliggende gedachte is zeker zo mooi. Beladen onderwerpen worden namelijk op een luchtige, ironische manier verwerkt tot kunst.

Voorliefde voor FC Barcelona

Graffiti-artiest TVBoy heeft een speciale band met FC Barcelona. Hij is regelmatig te vinden in de gelijknamige stad en toont hier maar al te graag zijn kwaliteiten. De Catalaanse stad omarmt de kunstenaar en is dol op zijn straatschilderijen. Onlangs vierde TVBoy het Catalaanse volksfeest Sant Jordi met een ironisch straatschilderij van Lionel Messi en de voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta getiteld The Greatest Gift. De heren werden afgebeeld in een tedere omhelzing om de Catalaanse dag van de liefde nog eens extra te benadrukken. In het verleden concentreerde TVBoy zich al eens vaker op Messi. Voorafgaand aan El Classico onthulde de kunstenaar namelijk op beroemde wijze een schilderij van Messi en Ronaldo die een gepassioneerde kus deelden, in de tijd dat Ronaldo nog het wit van Madrid droeg. Een indrukwekkend kunstwerk dat aardig wat tongen heeft losgemaakt.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.