SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gespot: bijzondere handschoenen Loris Karius

Afgelopen zondag was het zover: de League Cup-finale tussen Manchester United en Newcastle United. Door een 2-0 overwinning van de Red Devils wist Nederlander Erik ten Hag zijn eerste prijs in Engeland te bemachtigen. Toch was dit niet het opvallendste moment van de middag. Newcastle United-doelman Karius viel namelijk op met wel hele unieke handschoenen.

Loris Karius met zijn nieuwe handschoenen

Geschreven door: Milan Verleg

Onverwachts onder de lat

Het was voor de oud-keeper van Liverpool zijn eerste professionele wedstrijd sinds 2021 en deze kwam vrij onverwachts. De derde keeper van ’the Magpies’ mocht spelen omdat eerste doelman Nick Pope vorige week een rode kaart pakte. Daarbij was tweede doelman Martin Dúbravka eerder dit seizoen verhuurd aan Manchester United en hier maakte de Slowaak minuten in de League Cup. De regel in Engeland geldt dat een speler niet voor twee clubs in één seizoen in actie mag komen in dit toernooi. Hierdoor moest deze keeper plaats nemen op de tribune.

In de spotlights vanaf minuut één

Terwijl de meeste doelmannen ervoor kiezen om met normale handschoenen te spelen, besloot de Duitser het anders aan te pakken. Hij kwam het veld op met leren handschoenen en het duurde niet lang voordat de fans het hadden gespot. Mensen gingen op social media direct los over de “tuinhandschoenen” en dat hij na de wedstrijd meteen door moest naar zijn werk als goudsmid. Het zit alleen iets anders in elkaar. Het gaat om speciale handschoenen gemaakt door het bedrijf POPE’s. Deze omschrijven het als moderne handschoenen met een klassiek design.

Het bedrijf POPE’s is voor vele mensen onbekend. Het zich gevestigd in Duitsland en is gespecialiseerd in keepershandschoenen. Het unieke is dat het is opgericht door oud-doelman Christoph Nowak. Hij kreeg het voor elkaar om meer Duitse keepers te laten spelen met zijn handschoenen en heeft nu iets speciaals gedaan. De ondernemer heeft besloten meer handschoenen te maken van het paar van Karius. Deze zijn nu te vinden op de website van POPE en kan je kopen voor 99,95 euro.

In style buiten het veld

De style van de keeper kwam voor ons niet als een verassing. In 2016 kwam Karius voor de camera van Life After Football. Wij vlogen over naar Engeland en de doelman zorgde ervoor dat we ons meteen thuis voelde. We doken samen de stad in en knipte de ene na de andere te gekke foto!

Karius rockt fotoshoot Life After Football
Karius voor de camera van Life After Football

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.