SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Geschatte kansen voor Jong Oranje op het jeugd-EK

Morgenavond is het zover: de aftrap van het jeugd-EK. We kunnen weer genieten van de grootste Europese toptalenten in een onderling toernooi. De creatievelingen van Jong Oranje zijn ook van de partij in Hongarije en Slovenië. De spelers van Oranje O21 hebben één duidelijk doel: Nederland op de kaart zetten. Wij schatten de kansen in voor onze Oranjeleeuwen!

Morgenavond gaat het EK-voetbal onder 21 van start. Zestien talentvolle Europese landen nemen het tegen elkaar op in Hongarije en Slovenië. Toptalenten die geboren zijn na 1 januari 1998 zijn speelgerechtigd voor dit toernooi. Zij zullen er alles aan doen om zichzelf in de kijker te spelen bij de Europese topploegen. Het jeugd-EK is opgesplitst in twee fases, namelijk de groepsfase en de knock-outfase. Eerstgenoemde zal deze week en begin volgende week afgewerkt worden. De finaleronde zal pas plaatsvinden tussen 31 mei en 6 juni. Wij zijn benieuwd of Jong Oranje zich staande weet te houden en wellicht hoge ogen gaat gooien.

LAF-sterren

Op het jeugd-EK verschijnen er enkele bekende gezichten voor Life After Football. Er zijn namelijk zeven Nederlandse toptalenten die al eens voor de LAF-camera gestaan hebben. Met Teun Koopmeiners, Noa Lang, Danilho Doekhi, Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Cody Gakpo en Brian Brobbey is Jong Oranje goed vertegenwoordigd met LAF-sterren. Door de jaren heen hebben we veel grote namen voorbij zien komen op het EK-voetbal onder 21. Spelers als Klaas-Jan Huntelaar, Thiago Alcántara en Daniele de Rossi toonden hun kwaliteiten al op het eindtoernooi voor jeugdlanden. Wij zijn benieuwd wie van deze bovenstaande Nederlandse talenten zich gaat onderscheiden in Hongarije en Slovenië. 

Kansen Jong Oranje

Morgen om 21.00 zal het jeugd-EK voor Jong Oranje beginnen. Maar wat zijn eigenlijk de kansen voor onze Oranjeleeuwen? Onder leiding van Erwin van der Looij nemen de jeugdige talenten het in de groepsfase op tegen Roemenië, Hongarije en aartsrivaal Duitsland. Wij verwachten dat het talentvolle team van Oranje gemakkelijk de groepsfase zal overleven. De Nederlandse talenten zullen wel een zware kluif gaan krijgen aan Duitsland O21. Doordat de samenstelling van Jong Oranje de afgelopen jaren niet veel wijzigingen heeft gekend, is het team enorm goed op elkaar ingespeeld. Wij verwachten dan ook dat Oranje O21 de halve finale zal gaan halen en wellicht mag dromen van een finaleplaats. Op hun weg naar de finale zullen ze wel moeten waken voor de ijzersterke teams van Engeland en Frankrijk. Flikken ze het weer en zal het sprookje uit 2006 en 2007 zich gaan herhalen? We gaan het de komende maanden zien!

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.