SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gerard Piqué lanceert spectaculaire Kings League

Gerard Piqué heeft een nieuw voetbalformat gelanceerd. De voormalig verdediger van FC Barcelona is erg bedrijvig buiten zijn actieve loopbaan om: zo vernieuwde hij voor de tennissport de Davis Cup, is hij voorzitter van FC Andorra, dat in de Spaanse tweede divisie speelt en organiseerde hij de Balloon World Cup. Dit is een spel waarbij twee spelers tegen elkaar strijden om een ballon van de grond te houden. En nu heeft Pique dus het nieuwe voetbalformat de Kings League gelanceerd. Wij leggen het spectaculaire spel voor jou uit!

De Kings League van Piqué

Piqué kondigde zijn plannen voor de Kings League aan in november, slechts enkele dagen na zijn pensionering van het profvoetbal. De aankondiging maakte hij tijdens een interview op Twitch met de populaire Spaanse streamer Ibai Llanos, die actief betrokken is bij de organisatie van het format.

Wat is de Kings League?

Het is een competitie met 12 teams. Bij de teams zijn tal van (oud)profvoetballers, streamers en andere influencers betrokken. Elk team bestaat uit 12 spelers. De eerste 10 spelers zijn gekozen via een draft uit spelers die zich hebben ingeschreven. Deze inschrijving was voor iedereen toegankelijk. De 11e en 12e speler zijn (voormalig)profvoetballers. De 11e speler moet het hele seizoen dezelfde speler zijn. De 12e speler kan van week tot week variëren.

Wat zijn de regels?

De 12 teams spelen elke zondag wedstrijden van twee keer 20 minuten. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld en heeft tal van andere regels als aftrappen in waterpolostijl, onbeperkte wissels en strafschoppen in de vorm van shoot-outs. Verder zijn er elke wedstrijd vijf ‘Gold Cards’. Elk team kiest blind vijf kaarten. Deze kaarten bevatten power-ups als het verkrijgen van een penalty, een kaart stelen van de tegenpartij, een speler van de tegenstander voor twee minuten verwijderen of elk gescoord doelpunt in de volgende minuut telt dubbel. Deze regels staan nog niet vast. De fans mogen namelijk stemmen over de regelgeving.

Wie zijn er betrokken bij de Kings League?

Piqué heeft het format dus ontwikkeld. Ook Llanos, met meer dan 8 miljoen volgers op Twitch, heeft een belangrijke rol gehad. En er zijn meer bekende Spaanse streamers bij het project betrokken. Pique hoopt op deze manier de jeugd te bereiken. Verder zien we grote namen terug in de teams als Javier Hernandez, Iker Casillas, Sergio Aguero en Joan Capdevila, maar zien we ook veel bekenden op de tribune als Jordi Alba of Riqui Puig.

Andere ex-profvoetballers die meespelen zijn Joan Verdu, Alberto Bueno, Sergio Garcia, Raul Tamudo en Jonathan Soriano. Ook deed er vorige week een huidig LaLiga-speler mee die van zijn club en agent niet mocht deelnemen. Hij nam dan ook incognito deel met een masker en onder de naam Enigma om zijn identiteit te verbergen.

Niet alleen Piqué is bedrijvig naast het voetbalveld, ook Memphis met zijn platform Blind And Deaf To The World, BADTTW lanceerde recent een lifestyle collectie in samenwerking met PUMA.