SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

GASSAN eert Dennis Bergkamp met speciaal bankbiljet

Vorige week hebben The Global Note B.V. en GASSAN hun nieuwe samenwerking op een erg bijzondere manier bekendgemaakt. De bedrijven presenteerden de Bergkamp-bankbiljet en de Dennis Bergkamp Exclusive Golden Note Box. Hiermee werd de oud-voetballer op een speciale manier geëerd, maar wat is er zo bijzonder aan dit bankbiljet?

Dennis Bergkamp

Legendarisch doelpunt

Het gaat om een gouden bankbiljet dat is gemaakt door The Global Note, in samenwerking met drukkerij Koninklijke Joh. Hierbij valt direct het oog op het 23-karaat geelgoud en de verfijnde grafische technieken. Toch zit ook voetbal verwerkt in het bankbiljet. Het is namelijk een eerbetoon aan het legendarische doelpunt van de voetballegende tijdens de kwartfinale van het WK in 1998 tussen Nederland en Argentinië. Het doelpunt waardoor Jack van Gelder nog steeds zijn stem kwijt is.

Het bankbiljet staat niet alleen symbool voor de voetbalkwaliteiten van de Nederlander, maar vertegenwoordigt ook een belangrijke mijlpaal op het gebied van sport en culturele erkenning. Het is daarnaast een toegangspoort tot de wereld van Dennis Bergkamp met Augmented Reality-functies. Zo krijg je toegang tot de speciale Global Note Dennis Bergkamp Experience-app, waarin de voetballer bijzondere verhalen deelt uit zijn tijd als profvoetballer.

Dennis Bergkamp
Dennis Bergkamp

Exclusive Golden Note Box

Rob Jansen, de manager van Dennis Bergkamp, is zeer te spreken over het bankbiljet: ‘De onthulling van dit exclusieve bankbiljet getuigt van de blijvende erfenis van Bergkamp in de sport.’ GASSAN deed er daarnaast nog een schepje bovenop. Naast het bankbiljet introduceert de juwelier ook nog de Dennis Bergkamp Exclusive Golden Note Box. Hiervan zijn er wereldwijd slechts 10 exemplaren beschikbaar! De box was vorige week te aanschouwen op de MASTERS EXPO in Amsterdam.