SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gareth Bale start nieuwe carrière in Californië

De bekende slogan Wales Golf Madrid – In That Order, kan worden veranderd in alleen Golf. 23 dagen nadat Gareth Bale zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, heeft de oud speler van Real Madrid vorige week vrijdag zijn debuut gemaakt in de PGA. De Welshman lijkt hiermee een nieuwe sport die hij op topniveau kan beoefenen te hebben gevonden.

Bale in actie tijdens het PGA-toernooi

Carrière-switch

Na het afgelopen WK kwam de vijfvoudig Champions League-winnaar met het grote nieuws dat hij stopt met voetballen. Hij zei hierbij meteen: “Een kans voor een nieuw avontuur.” Dat dit golf lijkt te zijn, komt voor velen dan ook niet als een grote verrassing. Zo werd de 33-jarige Gareth Bale al meerdere keren tijdens zijn voetbalcarrière gespot op de golfbaan. Iets waar hij dan ook de nodige kritiek voor heeft ontvangen.

Het toernooi vond plaats tussen 2 en 5 februari in het Californische Monterey. Een stad die zich bevindt in de staat waar Gareth Bale na zijn vertrek bij Real Madrid is gaan wonen. Met 156 professionele golfers en 156 amateurs was er een groot deelnemersveld. Bale nam deel als amateur en deed dit niet als enige onbekende. De Amerikaanse acteurs Bill Murray en Jason Bateman waren ook van de partij. Er was dan ook een flinke prijzenpot van 7,3 miljoen te verdelen.

Is Bale een alleskunner?

De grote vraag is natuurlijk of Bale hierin ook wist te presteren. Nou, we kunnen je vertellen van wel! De oud-voetballer speelde samen met Joseph Bramlett en ze trokken meteen de aandacht. Op drie holes was zijn score zelfs beter dan de professional. zodat ze binnenkwamen in een respectabele -6 (65 slagen). Moment of the day was een wonderlijke slag van Bale toen hij de bal vanaf het wandelpad met veel gevoel op de green kreeg.

Tijdens hun eerste hole eindigden ze zeven slagen onder de par van 65. Dit houdt in dat ze bij dit hole zeven slagen minder nodig hadden dan de gemiddelde professionele golfspeler. Dit niveau konden ze uiteraard niet volhouden, maar trots kunnen ze zeker zijn! Ze eindigden uiteindelijk op een mooie achttiende plaats.

Gareth Bale kon dan ook rekenen op de nodige lof van professionele golfers. Onder andere Jon Rahm, op het moment derde op de wereldranglijst, vertelde lachend dat die het niet fair vindt: “Je kunt niet zo goed zijn in profvoetbal en golf tegelijk, het lijkt gewoon niet eerlijk.”

Wie Bale zijn Instagram volgt, wist natuurlijk allang af van zijn hobby om te golfen. Hij deelde tijdens zijn voetbalcarrière al vaak foto’s vanaf de golfbaan en daar is hij niet mee gestopt. Het lijkt er daarom op dat Bale, sinds dit eerste professionele toernooi, het er niet bij laat zitten. Misschien is dit eerste PGA-toernooi wel een voorteken van een nieuwe professionele carrière.