SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Game to Watch: The Toffees versus The Reds

Morgen om 13:30 uur is het weer zo ver. De eerste Merseyside derby van dit seizoen. Het belooft weer een spektakel te worden tussen beide teams. De wedstrijd tussen Everton en Liverpool wordt afgewerkt op Goodison Park, de thuisbasis van Everton.

De Merseyside derby is de oudste voetbalderby in Engeland. De eerste ontmoeting tussen Everton en Liverpool was op 13 oktober 1894. En dit resulteerde in een  3-0 zege voor Everton. Tot 5 januari 2020 zijn er maar liefst 235 Merseyside derby’s gespeeld. The Reds wonnen 95 keer, The Toffees wonnen 66 keer en 74 keer werden de punten gedeeld.

De Vriendelijke Derby

Deze tweestrijd is een derby tussen de twee succesvolste voetbalclubs uit het Merseyside-gebied in Engeland. Het duel tussen Everton en Liverpool wordt ook wel eens “De Vriendelijke Derby” genoemd. Dit komt door het aantal familieleden die zowel supporter zijn van de The Toffees en The Reds. In het dagelijks leven vermengen de fans zich op het werk en in sociale kringen. In andere derby’s is dat wel anders. Op het veld gaat het er echter wat minder vriendelijk aan toe. Dit is dan ook de derby met de meeste rode kaarten. Naast het winnen van de derby is het redelijk zeldzaam dat één van beide teams beide wedstrijden wint in één seizoen. Liverpool deed dit 12 maal en Everton lukte het 7 maal.

The Toffees tegen The Red is de derby met de meeste rode kaartenThe Toffees

Engeland is een land van tradities en zeker in het voetbal komen de meest schitterende bijnamen voorbij. Everton FC wordt ook wel The Toffees genoemd en Liverpool FC heeft de iets minder spannende bijnaam The Reds. Voor Liverpool is de bijnaam uiteraard een verwijzing naar de clubkleuren. Voor Everton zit er een iets uitgebreider verhaal achter de bijnaam.

De bijnaam van Everton komt van het winkeltje Mother Nobblett. Deze winkel verkocht snoepjes, waaronder de Everton Mint en toffees. Het winkeltje stond tegenover het torentje dat ook te zien is in het embleem. Na elke wedstrijd gingen de Everton-supporters naar de winkel om Everton mints en toffees te halen. Daarnaast was het een plek om gezellig samen te komen voor en na de wedstrijd. Vanaf dat moment wordt Everton met het winkeltje geassocieerd. Everton’s bijnaam werd dus logischerwijs The Toffees.

We zijn benieuwd wat deze ‘vriendelijke’ derby morgen gaat opleveren. Kampioen Liverpool is favoriet. Maar Everton won tot nu toe elke van haar vier wedstrijden en staat fier bovenaan, drie punten boven de grote broer. Het wordt dus een van de meeste spannende Merseyside derby’s van de afgelopen jaren, denken wij. Game on!   

Tijdens dit duel heeft elke speler een kort lontjeDe nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.