SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Game to Watch: De Jong versus De Jong

Twee teams die hun eerste wedstrijd hebben gewonnen. Een strijd tussen de vele verschillende Zuid-Amerikanen op het veld, spelers met een Barcelona- en Sevilla-verleden en: De Jong versus De Jong. Genoeg spanning en sensatie om naar uit te kijken. Onze Game to Watch is Barcelona-Sevilla en kun je zondag 4 oktober om 20:45 uur zien.

Barcelona heeft met nieuwe trainer Ronald Koeman een frisse wind door de selectie laten waaien. Een ander systeem met nieuwe én teruggekomen spelers. Onder leiding van de gebleven Lionel Messi en supertalent Ansu Fati is het vuur weer een beetje aangewakkerd en zal er weer een gooi worden gedaan naar de prijzen. Sevilla heeft afgelopen seizoen maar weer eens  Europa League-bokaal aan het palmares toegevoegd. De club speelt goed voetbal en dat leidt tot succes. De ultieme Game to Watch dus.

Oude bekende

Tijdens de wedstrijd van zondag zouden er zo maar een aantal spelers op het veld kunnen staan die voor beide clubs  hebben gespeeld. Bij Barcelona heeft centrale verdediger Clément Lenglet voor Sevilla gespeeld. In 2017 maakte hij de overstap naar zijn huidige werkgever. Van Catalonië naar Sevilla zijn er meer transfers geweest. De meeste recente is toch wel die van Ivan Rakitic. Na zes jaren in Camp Nou is hij weer teruggegaan naar zijn oude werkgever Sevilla. Munir El Haddadi en Aleix Vidal zijn de andere spelers die een verleden hebben bij Barcelona.

De Jong vs. De Jong

Een strijd tussen twee Nederlanders met dezelfde achternaam. Maar daar houdt de vergelijking wel op. We hebben het natuurlijk over Frenkie en Luuk. Beiden hebben een verleden in de Eredivisie en zijn Oranje-international. Frenkie de Jong is de creatieveling op het middenveld van Barcelona. Met zijn dribbels, inzicht en passes zorgt hij voor veel gevaar en kijkgenot voor de toeschouwers. Hij heeft in zijn korte periode bij Barcelona al een sterrenstatus gekregen van de fans. Spits Luuk de Jong moet bij Sevilla zorgen voor de doelpunten. Zijn specialiteit is koppen en daar wordt, eindelijk, gretig gebruik van gemaakt door zijn teamgenoten. Luuk’s ster is, na zijn belangrijke doelpunten in de halve finale en de finale van de Europa League, gelukkig flink gestegen. Het zal een genot zijn om beide spelers te zien strijden voor de winst. Zij zullen elkaar alleen weinig tegenkomen door de verschillende posities in het veld.

Tijdens de Game to Watch zal Luuk de Jong weer opduiken voor het doel van Barcelona

Statistieken

Het onderling resultaat is in het voordeel van FC Barcelona. Al eindigde de laatste ontmoeting tussen de twee topclubs in 0-0. Maar geen doelpunten in een onderling duel komt bijna niet voor. In de afgelopen seizoenen zijn de wedstrijden tussen Barcelona en Sevilla een garantie voor veel doelpunten.

Heb je zondagavond even rust schakel dan de televisie in om deze Game to Watch te volgen, doelpunten bijna altijd gegarandeerd. En we kijken natuurlijk uit naar de strijd tussen Frenkie en Luuk.

Spanning en sensatie gegarandeerd bij de Game to Watch

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.