SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wie wordt dit jaar “Koning Footgolf”?

Volgende week woensdag is het eindelijk weer zover! Het jaarlijkse Life After Football Footgolf-event in Rotterdam. Een dag waarop (oud-)voetballers negen holes lang de strijd met elkaar aangaan en er één grote vraag heerst: wie wordt de opvolger van Evgeniy Levchenko? Helaas komen we daar pas volgende week achter! Wel geven wij alvast wat tips voor de profvoetballers zodat ze zich optimaal kunnen voorbereiden.

Footgolf is back!

Geschreven door: Milan Verleg

Wat is Footgolf?

Footgolf is in Nederland al meer dan 13 jaar een officiële sport. Het begon in 2009 toen het eerste NK Footgolf plaatsvond en hier waren dan ook vele professionele voetballers te aanschouwen. Maar wat is Footgolf nu eigenlijk? Het is een combinatie tussen voetbal en golf. Je start bij de aftrap en vanaf hier schiet je de bal in de richting van de vlag. Het doel is om de bal in zo min mogelijk schoten in een hole van 40 cm diameter te krijgen. Je doet dit uiteindelijk negen keer, waarna de aantal schoten van elke beurt worden opgeteld. Heb jij de minste schoten nodig gehad van iedereen? Dan kroon jij je tot de winnaar van het Life After Football – Footgolf toernooi!

Tips en tricks

Wil je nu zelf een keer Footgolf spelen? Let dan goed op! Wij geven alvast een paar tips en tricks. Het eerste dat opvalt is dat iedereen de bal zo hard mogelijk naar de hole probeert te schoppen. Toch is dit niet wat je moet doen. Het is namelijk zo dat als je meer kracht gebruikt, je minder nauwkeurig bent. Probeer daarom de binnenkant van je voet en plaats de bal waar je hem wilt hebben. Je wilt namelijk niet in de bosjes belanden!

De tweede tip is dat je -net als bij voetbal- tactiek moet gebruiken. Voordat jij de bal gaat schoppen, moet je al weten waar je de volgende bal heen wilt schieten. Zo ben jij je tegenspelers voor en ben je altijd ready om de bal te trappen.

Als derde moet je goed gebruiken maken van de wind. Soms is deze heel sterk aanwezig, maar soms ook totaal niet. Goed om hier op te letten! Mocht er geen wind zijn, kan je de bal precies spelen zoals je wilt. Als deze er wel is, moet je een iets andere draai aan de bal geven zodat deze toch eindigt op de plek die je wilt hebben!

Teamfoto op footgolf 2022

Uiteindelijk is het ook belangrijk dat je soms risico neemt. Als je altijd op safe speelt, zet je waarschijnlijk een goede score neer, maar de kans is klein dat je wint. Soms een bal over een bunker proberen te schieten kan geen kwaad. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je een leuke dag hebt!

Wij zijn heel benieuwd wie de volgende “Koning Footgolf” wordt. Het is nog een weekje wachten, maar dan weten we het! Zorg er dan ook voor dat je onze website in de gaten houdt en je ons volgt op Facebook en Instagram.