SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

FIFA 23 komt voor allereerste keer met een hijab in het spel

Bij Life After Football verlengen we het weekend met de EXTRA TIME +4-rubriek. Wekelijks lichten wij vier hoogtepunten uit op het gebied van voetbal, fashion en lifestyle, die voor jou absoluut niet onopgemerkt mogen blijven. Deze week een hoogtepunt in FIFA 23, de nieuwe collectie van PUMA en nanamica, de nieuwe horloge van Tissot en de bekendmaking van de nieuwe Air Jordan 5.

EXTRA TIME +4

Hijab in FIFA 23

De Marrokkaanse voetballer Nouhaïla Benzina schreef tijdens het WK voor vrouwen geschiedenis door als eerste WK-speler ooit een hijab, Islamitische hoofddoek, te dragen. Het populaire videospel FIFA 23 werd hierdoor geïnspireerd en heeft de hoofddoek toegevoegd aan het spel. Voor Benzina moet dit een bijzonder moment zijn. Vroeger mocht je volgens de regels geen hijab dragen tijdens voetbalwedstriden, maar sinds 2014 zijn er nieuwe regels. Hierdoor mogen voetballers wel hoofdbedekking dragen als zij dat willen vanwege hun geloof.

Hijab FIFA 23

PUMA x nanamica

Iets minder dan een jaar geleden kondigde het Japanse label nanamica een nieuwe samenwerking aan met het sportmerk PUMA. De collectie die ze lanceerden bleek een groot succes te worden en daardoor hebben ze nu Season 2 bekendgemaakt. De collectie is erg divers en ligt in lijn met de allereerste samenwerking. Wij kunnen niet wachten voordat het officieel gelanceerd is, maar dat gebeurt helaas op 18 augustus. Voor nu moeten we het doen met de foto’s en daar is gelukkig al veel op te zien!

PUMA x nanamica

Nieuwe horloge Tissot

Het horlogemerk Tissot heeft zijn nieuwste watch onthuld, de PRX 35 mm Powermatic 80. Het horloge is beschikbaar in “Ice Blue” en “Radiant Gold” en geeft een modern tintje geeft aan een tijdloos silhouet dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 1978. Zo heeft het enkele aanvullende details in de uren- en minutenwijzers die zijn gemaakt met Super-LumiNova om zichtbaarheid bij weinig licht te garanderen. Ideaal toch? Wij vinden in ieder geval de horloge er schitterend uitzien en verwachten de voetballers er veel mee te zien.

Nieuwe horloge van Tissot

De Air Jordan 5 "Burgundy"

Veel fans hebben er even op moeten wachten, maar Jordan Brand heeft eindelijk de nieuwe Air Jordan 5 “Burgundy” bekendgemaakt. Uit de foto’s valt te zien dat de kicks terugkeren met al hun originele ontwerpdetails en het grootste deel van het bovenwerk van de sneaker wordt bedekt met een zachte suède afwerking. Er werd verwacht dat de nieuwe schoenen pas 9 september te koop waren, maar gelukkig kun jij ze al vanaf nu in je winkelmandje doen. De prijs van de schoenen is 225 dollar, omgerekend zo’n 205 euro.

Air Jordan 5

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.