SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

FIFA 22, vernieuwend of ouderwets?

FIFA 22, wat zijn de ervaringen?

De game FIFA 22 is nu al een tijdje uit, maar wat is er nu allemaal nieuw? Door de jaren heen probeert Electronic Arts, de studio achter de FIFA games, het spel steeds te upgraden. Met verschillende speltypes, zoals The Journey, Ultimate Team, Volta en Carrière, steeds te verbeteren en vernieuwen. Dit is overigens een unieke editie, omdat het spel nu ook gemaakt is voor de Next-Gen consoles.

De meningen zijn heel verschillend onder de gamers. Vele zijn van mening dat het buiten Ultimate Team het niet echt de moeite waard is om te spelen. Terwijl andere juist weer enthousiast zijn over de andere speltypes. Het is dus maar net wat jij de voorkeur geeft. De meeste mensen die het spel kopen, kopen het voor Ultimate Team. FUT is het belangrijkste speltype van de franchise en door de pakketten, die je kan kopen in de winkel, is het ook het winstgevendste speltype van de FIFA-games

FIFA zorgt voor gokverslaving

Nederland is één van de landen die een aanklacht heeft ingediend tegen EA, wegens het stimuleren van gokken. De pakketten die je kan kopen in Ultimate Team is wellicht ook verslavend, vooral als je goede spelers krijgt natuurlijk. In de nieuwe game, FIFA 22, heeft EA dit anders aangepakt. Je kan namelijk nu de pakketten ‘previewen’, zodat je kan zien we er in het pakketje zit zonder het nog betaald te hebben. Na dat je hebt gezien wie er in zit kan je zelf bepalen of je het pakket wilt kopen of niet. De maker van de populaire FIFA-games heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de Nederlandse Kansspel autoriteit. Iedere week dat de spelmaker niet aan de eis voldoet, moet het 500.000 euro boete betalen, met een maximum van 5 miljoen.

Next-Gen features

FIFA 21 was de eerste game die op de next-gen consoles te koop waren, maar er was nog geen next-gen upgrade beschikbaar. Je zou kunnen zeggen dat FIFA 21 een officieus debuut was en de komende FIFA-game pas het échte debuut van de serie op de nieuwe consoles wordt. Elk jaar probeert FIFA te vernieuwen en nu met de volgende generatie van consoles kunnen ze nog een stap verder. Met de nieuwe engine Hypermotion zijn er maar liefst 4000 nieuwe animaties en de toevoeging van een machine learning algoritme die op de achtergrond constant doorrekent welke animatie op welk moment hoort te spelen. Mede door Hypermotion worden alle bewegingen nog realistischer vertoont. De PlayStation 5 en Xbox Series X/S vallen onder de next-gen consoles.

Interessant naast Ultimate Team

Verder zijn de speltypes Carrière, Volta en Profclubs onder handen genomen door EA. In het speltype carrière zijn er verschillende dingen toegevoegd. Je kan nu bijvoorbeeld je eigen club van de grond af op bouwen en zo van de laagste divisie naar de Champions League gaan.

Volta, de straatvoetbal mode van de FIFA-game, heeft nu ook een leuke arcademodus waarin je allerlei minigames speelt met en tegen andere mensen, een goede toevoeging voor wat snel vermaak.

Pro clubs, het geliefde speltype van de fans om even lekker met je vrienden te voetballen en je vooral veel kan lachen. De grootste verandering in de modus is dat je nu als vrouw kan spelen. Toch zijn er nog wel wat andere veranderingen in Pro Clubs in FIFA 22 die je ook terug kan vinden in de spelerscarrière. Je kan je zuurverdiende skill points nu, na het doorlopen van een skill tree, steken in zogeheten archetypes. Deze archetypes moeten je helpen, in combinatie met het nieuwe perksysteem, om je speler echt uniek te maken. Het zijn allemaal goede toevoegingen, maar het is niet echt bijzonder.

Ons allerlaatste editie lezen? Koop dan het magazine nu in onze webshop!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.