SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

FIFA 21 preview: MLS viert 25ste verjaardag

De North American Soccer League (NASL) was van 1968 tot 1984 de hoogste Amerikaanse competitie. Spelers als Pelé, Beckenbauer en natuurlijk Cruijff daalden neer in Amerika, maar de competitie kampte met geldproblemen. Ruim 10 jaar na het faillissement van de competitie werd pas de Major League Soccer (MLS) opgericht. Nu – 25 jaar na dato – viert EA SPORTS FIFA de verjaardag van de MLS in de nieuwste FIFA 21.

Er is nog weinig bekend van het verjaardagscadeau voor de MLS, maar we weten wel dat EA SPORTS FIFA iets moois uit de hoge hoed heeft getoverd. De MLS en de EA SPORTS FIFA-franchise zijn een nieuwe weg ingeslagen om het Amerikaanse voetbal vooruit te helpen. Wij kunnen nu al niet wachten om met de huidige toppers van de MLS in FIFA 21 te spelen.

“Het was geweldig om mezelf in het spel te zien”

Een van de talenten die nadrukkelijk te zien zal zijn in de game is Tayvon Gray, een Bronx-inwoner die afgelopen november op slechts 17-jarige leeftijd zijn eerste MLS-contract bij New York FC tekende. De keuze van de jonge ster valt te verklaren. De club traint namelijk in het legendarische Yankee Stadium. Zelf realiseert hij nog niet helemaal dat hij in dat iconische stadion zijn wedstrijden mag spelen. “Hier opgroeien en elke dag langs datzelfde stadion lopen en daar straks dan gewoon spelen: ik krijg er elke keer kippenvel van”, zegt Gray. Maar vereeuwigd worden in een videogame? Dat is een levenslange droom die hij eindelijk heeft vervuld. “Als kind was een van mijn grootste dromen om zelf in FIFA te zitten. Toen het moment eenmaal daar was, vond ik het fantastisch om mezelf – in de game – te zien.

Verzekerd zijn van FIFA 21? Check hieronder de trailer van FIFA 21 en plaats de pre-order hier!

Check ook het artikel over de meest opmerkelijke rugnummers van topvoetballers.