SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Fashion geheimen van Nederlands international

Elke week kijken wij in onze rubriek Dive into Archive terug op bijzondere momenten uit het verleden. Vandaag doen we dat met Nederlands international Teun Koopmeiners. Hij strijdt morgen met het Nederlands elftal om de derde plek in de Nations League en wij kijken vandaag terug op een bijzonder interview met de middenvelder. Zo bleek hij aardig wat kennis van fashion te hebben.

Teun Koopmeiners neemt ons mee in zijn kledingstijl

Geschreven door: Milan Verleg

Welke AZ-speler heeft de beste stijl?

We gaan terug naar 2020 toen Teun werd genomineerd voor de Fashion Player Award. Deze nominatie krijg je niet zomaar en tijdens het interview nam hij ons ook mee in zijn stijl: “Ik denk een beetje nonchalant-casual, gemixt met zakelijk-netjes. Ik houd heel erg van overhemden. Ik trek graag een goed hemd aan, en nette schoenen, waardoor je er al meteen verzorgd uitziet. Maar het hoeft ook weer niet zo strak te zijn, alsof je elke dag naar een gala moet.”

De speler van Atalanta Bergamo speelde op het moment van het interview nog in Nederland. Hij speelde bij AZ en daar vielen meerdere spelers op met hun stijl. Eén iemand kon volgens de penaltyspecialist wel wat tips gebruiken, maar hij vond het niet kunnen om zijn naam tegen ons te vertellen. Dan kon het zo einde vriendschap zijn!

Gelukkig kon hij wel aangeven welke spelers erg fashionable zijn: “Uhm, Calvin Stengs let er wel echt op. Pantelis Hatzidiakos komt ook altijd netjes op de club. En Appie natuurlijk, Albert Gudmundsson, die komt met de meest alternatieve dingen zoals oranje mutsen, slippers en weet ik wat. Ik zou dat zelf nooit durven dragen, maar hij weet zich altijd zo te kleden dat het apart is. En het staat hem ook best goed.”

Teun Koopmeiners in stijl voor de camera
Teun schittert tijdens fotoshoot Life After Football

Eerste salaris ging naar de fashionwereld

Maar welke rol speelt fashion nu echt in de wereld van de Nederlander? Nou, hij had met zichzelf een afspraak gemaakt als hij zijn eerste profcontract tekende: “Ik had gezegd dat ik van mijn eerste salaris een pak zou kopen. Dat pak heb ik nog steeds. Alleen heb ik wel een nieuwe broek moeten laten maken, want die andere paste niet meer, haha.”

We vroegen hem natuurlijk ook nog even over de toekomst. Hij was op dat moment de Eredivisie wel ontgroeid en diverse teams zaten achter de middenvelder aan. Uiteindelijk koos hij voor Atalanta Bergamo en daar keken wij niet van op: “Ik vind de Spaanse en Italiaanse competitie erg aantrekkelijk door het complete plaatje. Ik ben er ook wel van overtuigd dat ik klaar ben om een volgende stap te maken naar een mooie club in het buitenland.”

Vorige week keken wij in onze rubriek Dive into Archive terug op een interview met Sofyan Amrabat. Diverse topteams willen de Marokkaan hebben, maar tegen ons vertelde hij dat Italië hem wel bevalt. Weten waarom? Lees het nu!