SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Face to Face: Van der Heijden – Pinas

Komende zondag staat er weer een interessante kraker op het programma in de Eredivisie. Twee ploegen die in de onderste regionen verkeren vechten om lijfsbehoud. Willem II neemt het op tegen ADO Den Haag. Beide ploegen zullen alles uit de kast moeten halen om de drie punten binnen te slepen. Uiteraard staan er ook in deze wedstrijd weer twee LAF-sterren Face to Face.

In deze degradatiekraker zijn de drie punten cruciaal. De ploeg uit Tilburg presteert dit seizoen ondermaats met een zestiende plek. Na het ongekende succes van vorig jaar is dit toch wel opmerkelijk. De selectie is redelijk intact gebleven, desondanks wil het dit jaar maar niet lukken. Willem II hoopt met het aantrekken van Sven van Beek wat meer rust te creëren in de defensie. De ploeg uit Den Haag kende vorig seizoen al een dramatisch jaar. Ze ontsnapten ternauwernood aan degradatie, doordat de competitie vroegtijdig stilgelegd werd. Momenteel verkeert ADO Den Haag weer in zwaar weer met een zeventiende plek. Met een overwinning gaan ze de Tilburgers voorbij op de ranglijst. De verse versterkingen Janmaat, Mokhtar en Adekanye moeten de ploeg uit Den Haag in de Eredivisie proberen te houden. In deze Face to Face staan Jan-Arie van der Heijden en Shaquille Pinas tegenover elkaar.

LAF-sterren

In deze interessante kraker zullen twee sterren het tegen elkaar opnemen die beide al eens voor de LAF-camera gestaan hebben. Ex-Feyenoord speler Jan-Arie van der Heijden zal de defensie van Willem II aansturen. Met zijn ervaring zal hij de ploeg uit Tilburg op sleeptouw moeten nemen. De talentvolle Shaquille Pinas zal moeten hopen op een basisplaats, hij werd namelijk de afgelopen wedstrijden niet vanaf de start opgesteld. Desondanks zal de 22-jarige Rotterdammer alles geven in de minuten die hij krijgt. Beide spelers zijn gebrand om de cruciale punten binnen te halen.

Nieuwe trainers

Beide ploegen hebben een nieuwe trainer onder hun hoede. Door de teleurstellende resultaten besloot Willem II onlangs Adrie Koster te ontslaan. De ploeg uit Tilburg heeft al snel een opvolger gevonden met Željko Petrović. De assistent van Dick Advocaat werd weggekaapt bij Feyenoord om de boel weer op de rit te krijgen. ADO Den Haag ontsloeg Aleksandar Ranković al voor de kerst, ze zagen geen perspectief meer met de Servische trainer. Opvolger Ruud Brood krijgt de ploeg tot op heden ook nog niet echt aan het voetballen. Hij hoopt met zijn winterse versterkingen de ploeg uit Den Haag in de Eredivisie te houden.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.