SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Face to Face: Van De Beek- Wijnaldum

Een fantastische affiche in de rubriek Face to Face. Zondag staat er weer een Engelse derby op het programma. Dit is niet de minste wedstrijd en perfect getimed met de stand op de ranglijst. Nummers 1 en 2 van de Premier League gaan het tegen elkaar opnemen op Anfield. Komt Liverpool FC weer op gelijke hoogte of loopt Manchester United uit naar zes punten? Daarnaast komen er ook nog twee LAF Sterren in actie. Wie gaat er winnen?

De wedstrijd tussen Liverpool FC en Manchester United wordt ook wel de North West Derby genoemd. Deze wedstrijd wordt beschouwd als een van de grootste rivaliteiten in de voetbalwereld samen met de Old Firm in Schotland, Superclásico in Argentinië, El Clásico in Spanje, Derby d’Italia in Italië en Der Klassiker in Duitsland. Ook wordt dit gezien als de beroemdste wedstrijd in het Engelse voetbal. Spelers, fans en media verkiezen deze wedstrijd boven de lokale derby tegen Everton of Manchester City. Life After Football-sterren Donny van de Beek en Gini Wijnaldum staan vandaag face to face in deze schitterende derby.

LAF Sterren

In deze Noord West derby zullen er twee sterren tegenover elkaar komen te staan die beide eens voor de LAF-camera gestaan. Voor Donny zal deze wedstrijd een nieuwe ervaring worden, omdat dit zijn eerste treffen is met The Reds. De Nederlandse middenvelder heeft tot nu toe een bewogen eerste seizoen bij de club uit Manchester. Hij moet het voor alsnog doen met invalbeurten en het harde werken op de trainingen. Voor Gini is dit het tegenovergestelde. Hij weet wat hem te wachten staat, omdat hij inmiddels al vijf jaar onder contract van Liverpool staat. Een sterke kracht op het middenveld van The Reds die vaak in de basis mag starten. Gini Wijnaldum en Donny van de Beek zijn elkaar natuurlijk al eerder tegengekomen als teamgenoten bij het Nederlands Elftal. We hopen dat zij de beste versie van zichzelf laten zien en dat we ze beide kunnen zien schitteren.

Face to Face: Donny en Gini staan tegenover elkaar in de beladen derby

Rivaliteit

De rivaliteit tussen Liverpool FC en Manchester United is aangewakkerd door de nabijheid van de twee grote steden die zij vertegenwoordigen. De economische en industriële rivaliteit, dominante periodes van Engels voetbal, Europees succes en hun enorme populariteit in het binnen- en buitenland zorgen er voor dat zij twee van de meeste verdienende en meeste gesupporterde voetbalclubs in de wereld zijn. Daarom zorgt dit vaak tot een fantastisch duel om naar te kijken. Gaat Liverpool de steun van The Kop missen en weten de Mancunians toe te slaan of behouden zij de punten in eigen huis.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.