SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

El Cholo is jarig en dat vieren wij

Don Diego Pablo Simeone, ofwel El Cholo, is vandaag jarig en hij mag 50 kaarsjes uitblazen. Simeone is een van de meest markante figuren langs de lijn en daarom lichten wij een paar van deze momenten uit. De grote vraag is of de hoofdcoach van Atlético Madrid nu ook rustiger zal worden langs de lijn. Wij hopen stiekem van niet!

El Cholo heeft zelf ook een rijke voetbalcarrière achter de rug. Zo was hij gedurende zijn loopbaan actief in Argentinië, Italië en Spanje. In deze periode behaalde hij mooie prijzen als het landskampioenschap met Atlético Madrid en Lazio Roma, en de UEFA Cup met Internazionale en Lazio Roma. Met het nationale elftal van Argentinië wist hij de Copa América twee keer te winnen en een zilveren medaille te halen op de Spelen.

El Cholo, oftewel Diego Simeone viert vandaaag zijn 50ste verjaardag!

Als trainer is hij al 8,5 jaar actief voor Atléti.  Ook hier wist hij tal van prijzen te winnen zoals de Europa League in 2012 en 2018 en het landskampioenschap in het seizoen 2013/14. Hij doorbrak de hiërarchie van FC Barcelona en Real Madrid en maakte van Los Colchoneros een vechtmachine. Tegenwoordig behoort Atléti tot de grootmachten in Spanje en dit is voor een groot deel te danken aan El Cholo. De trainer heeft altijd zijn woordje klaar tegen de scheidsrechters, juicht mee met zijn team, huilt mee met zijn team en zweept het publiek op wanneer zijn team dat nodig heeft.

Finale frustraties

Op 24 mei 2014 won Real Madrid de Champions League finale van Atlético Madrid in Lissabon. Na de verlenging uitte Real Madrid-verdediger zijn frustratie en schoot een bal richting Simeone. De trainer zag de bal aankomen en reageerde hierop met een schot richting het hoofd van Varane. El Cholo had zijn emotie nog hoog zitten en keerde zich tegen de verdediger en rende al scheldend op hem af.

Spanning en passie

Dit jaar nam Atléti het op tegen Liverpool in de achtste finale van de Champions League. De wedstrijd vond plaats tijdens de uitbraak van het coronavirus. De wedstrijd in het Wanda Metropolitano werd met 1-0 gewonnen en deze voorsprong moesten zij verdedigen op Anfield. De wedstrijd werd een triller en na verlenging werd het 2-3 voor Atlético Madrid. El Cholo rende uit vreugde bij twee van de drie doelpunten richting de meegereisde fans. Hij leefde volledig mee met de spelers en bewoog met zijn lichaam mee met alle acties. Hieronder een heerlijke compilatie van Simeone tijdens de achtste finale van de Champions League.

Compagnon

Natuurlijk doet El Cholo het niet helemaal alleen. Een belangrijke schakel in zijn trainingsstaf is El Mono, ofwel assistent-trainer Germán Burgos. Burgos is naast assistent ook de beste vriend van Simeone en zij speelden ook samen gedurende hun periode bij Atléti. Wanneer de gemoederen hoog oplopen probeert Burgos het vuurtje te doven, maar hij zal altijd achter Simeone staan. Echter is El Mono ook niet altijd de rustigste. Wanneer er geen penalty wordt gegeven, zoals in de derby tegen Real Madrid in 2014, loopt de scheidsrechter zelfs gevaar. El Mono verliest de controle en moet worden tegengehouden door stafleden en spelers.

 

Beste momenten

Meer van Simeone zien? Check het volgende filmpje en zie hoe hij het publiek vraagt om hun steun. Kijk hoe hij zijn passie uitstraalt op de spelers en geen blad voor de mond neemt richting scheidsrechters, journalisten en tegenstanders. Dit alles is waarschijnlijk wel zijn succesformule. Hij creëert spelers die alles voor hem willen geven en met wie hij het hoogste doel wil behalen.

 

Wil je met voetbal bezig blijven gedurende de quarantaine? Vind dan hier de leukste voetbalquizzen.

Op de hoogte blijven van al het nieuws op het gebied van voetbal, lifestyle en fashion? Check dan onze Facebook en Instagram.