SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

EK voetbal volgen vanuit het buitenland? Zo doe je dat!

Wout Weghorst

Het EK staat op het punt te beginnen. Dat betekent een maand lang genieten van mooie voetbalwedstrijden. Maar ook de zomer staat weer voor de deur, dus als je een vroege vakantie hebt gepland, zit je misschien net in het buitenland. Gelukkig kun je met een simpel trucje met een gerust hart op reis: ook in het buitenland kun je namelijk alle wedstrijden van onze Oranje helden zien.

De EK wedstrijden van Oranje zijn in Nederland live te zien op televisie via NPO1, online via NOS.nl en via de app NPO Start. In het buitenland is het alleen lastiger om via die kanalen ‘onze jongens’ te zien spelen. Nu is daar VPN om toch Memphis en Frenkie te kunnen zien schitteren.

Aanmoedigen vanuit het buitenland

Als echte Hollander wil je natuurlijk alle wedstrijden van het Nederlands elftal zien. Helaas worden die niet altijd in een kroegje in het buitenland aangezet. Bovendien is het buitenlandse commentaar op z’n zachtst gezegd vaak toch even wennen. Als je vanuit het buitenland een wedstrijd wilt kijken via de NOS, krijg je te maken met een geoblokkade. Dit houdt in dat de NOS de EK wedstrijden enkel aanbiedt aan kijkers vanuit Nederland. Zodra ze doorhebben dat je in het buitenland bent, zie je een melding als ‘Deze video is niet beschikbaar op uw locatie’. Gelukkig kun je deze geoblokkade makkelijk omzeilen.

Alle wedstrijden van het Nederlands elftal kijken in het buitenland doe je met VPN

Geoblokkade omzeilen 

De truc om een geoblokkade te omzeilen, is het aanpassen van je IP-adres. Dat zit zo: aan de hand van je IP-adres kunnen andere internetgebruikers, websites en apps zien waarvandaan je op internet zit. Door je IP-adres weet in dit geval de NOS of ze de wedstrijden wel of niet aan jou mogen laten zien. Ze hebben immers enkel betaald voor uitzendrechten in Nederland. Waar het dus op neerkomt, is dat het voor de NOS moet lijken alsof je de wedstrijden vanuit Nederland wilt kijken. Dat doe je met behulp van een VPN. Een VPN is een type internetverbinding dat je aanlegt, waardoor je internetverkeer via een extra server loopt. Die extra server heeft een eigen IP-adres, waardoor je enkel nog met dat IP-adres te herkennen bent. Kies je ervoor om je VPN-verbinding via een server in Nederland in te schakelen, dan denkt de NOS dus dat je vanuit Nederland de wedstrijden probeert te kijken en is de geoblokkade verdwenen!

VPN’s vergelijken

Het is verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken, zo kies je een VPN die past bij jouw internetgebruik. Het zijn er namelijk nogal wat. En iedere VPN-provider heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen bij het maken van je keuze, staan er allerlei reviews bij VPNGids.nl op een rijtje. Je kunt in dit lijstje ook filters aanzetten, zodat je bijvoorbeeld alleen VPN’s te zien krijgt die op iOS of Android werken.

Heb je eenmaal een VPN gekozen? Dan hoef je op reis niks te missen van het Europees Kampioenschap en de prestaties van het Nederlands Elftal. Vergeet niet je oranje outfit en vlaggetjes in te pakken!