SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Eid Mubarak namens Karim El Ahmadi!

De ramadan, één maand lang vasten van zonsopgang tot zonsondergang. Kan jij het je voorstellen? Vanaf vandaag is de maand vasten ten einde en wordt het hoog tijd dat we gaan genieten van het Suikerfeest. De islamitische feestdag waarop het einde van de ramadan wordt gevierd. ‘Eid Mubarak’ aan iedereen die heeft meegedaan en speciaal voor jullie blikken we in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive terug op iemand die ook mee deed aan de ramadan: Karim El Ahmadi.

Karim El Ahmadi deed mee aan de ramadan

Geschreven door: Milan Verleg

Verantwoordelijkheid als aanvoerder

Karim El Ahmadi is een Feyenoorder in hart en nieren. Hij wist in 2017 met de Rotterdammers de lang gekoesterde landstitel te veroveren en een paar maanden later kwam hij voor de camera van Life After Football. Hierin vertelde hij over het verschil tussen leven in het westen en oosten van Nederland, zijn lievelingseten en zijn rol als – de op dat moment net nieuwe – aanvoerder van Feyenoord. Zo lijkt het ons namelijk niet makkelijk om deze rol van niemand minder dan Dirk Kuyt over te nemen. Zelf had hij daar niet echt last van: “Ik ben natuurlijk een ander type dan Dirk, maar ik heb al ervaring met het aanvoerderschap sinds vorig seizoen. Als tweede aanvoerder weliswaar, maar als Dirk niet speelde, droeg ik die verantwoordelijkheid dus al. Nu sta ik veel vaker voor de camera, ook ná wedstrijden. Daarmee moet je kunnen omgaan, maar ik heb daar niet zo veel problemen mee. Ik probeer mezelf en de mensen om mij heen scherp te houden.”

De middenvelder begon zijn carrière in Enschede bij FC Twente, maar verruilde deze club in 2008 voor Feyenoord. Hier kreeg hij te maken met prestatiedruk. Zo vond hij de mensen in Rotterdam hard en hielp het niet mee dat hij terechtkwam bij een topclub waar echt de ‘recht voor z’n raapmentaliteit’ heerst. De Marokkaan ervaarde dat bij “De Tukkers” anders: “Mensen in Enschede zijn wat zachter, ze zeggen dingen niet zo snel recht in je gezicht. In Rotterdam gebeurt dat wel, en daar krijg je wel karakter van.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karim el Ahmadi (@kea_8)

Een kapsalon op zijn tijd

De oud-Feyenoorder heeft in de ramadan van zonsopgang tot zonsondergang niks kunnen eten. Nu het is afgelopen kan dit weer volop en wij denken al te weten wat zijn eerste avondeten gaat worden: een burger! Alhoewel, hij vertelde ons dat er ook andere opties zijn: “Vaak na een wedstrijd heb ik écht zin in een burger. Rotterdammers zijn ook bijzonder goed in kapsalon, dat gaat er ook wel in. Een snoepje op z’n tijd moet kunnen. Ik heb gelukkig een tengere bouw en kom niet snel aan.”

Voor de camera van Life After Football

De reden van het interview was de nominatie van Karim El Ahmadi voor Fashion Player 2017. Het werd na ons gesprek dan ook hoog tijd om te kijken hoe het nu echt voor hem is om voor de camera te staan. Hij kwam tevoorschijn in meerdere outfits en poseerde op verschillende manieren, maar we moeten toegeven dat hij het elke keer rockte! Foto’s waar we dan ook al te graag nog één keer op terug kijken.

El Ahmadi wist landskampioen te worden met Feyenoord
Karim schittert voor de camera van Life After Football

Vorige week keken we in de Dive into Archive rubriek terug op de mooiste fotoshoots in voetbaltempels. We hebben namelijk best wat voetballers in hun eigen stadion voor de camera gezet!