SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Eén van deze opmerkelijke trainers moet Nederland naar het WK2022 loodsen

Wij hebben opmerkelijke bondscoach kandidaten op een rijtje gezet.

Na de verloren achtste finale op het EK 2021 werd bekend dat Frank de Boer en de KNVB in goed overleg afscheid van elkaar nemen. Vanaf september staat er een drukke WK-kwalificatie op het programma en dus hebben we nog liever gisteren dan vandaag een nieuwe, geschikte bondscoach. Wie dat moet worden? Wij geven de KNVB een paar opties. 

Het grote speculeren over de nieuwe bondscoach is begonnen. Willen we weer een Nederlander aan het roer van ons Oranje of moeten we na lange tijd weer eens voor een buitenlander kiezen. Ernst Happel was in 1978 de laatste coach van niet-Nederlandse komaf. Het werd bijna een succesverhaal, maar in de finale was Argentinië met 3-1 te sterk. Wellicht is het na 43 jaar wel weer eens tijd voor internationale topper of houden we toch vast aan onze Nederlandse voetbalvisie.  

Frank Lampard 

Hij speelde 648 wedstrijden voor zijn geliefde Chelsea, maar groeide op in de jeugdopleiding van West Ham United. In de herfst van zijn carrière koos hij nog voor een Amerikaans uitstapje bij het New York City van Angeliño, David Villa en Andrea Pirlo met als coach Patrick Viera. Daarnaast speelde Lamps 106 wedstrijden voor Engeland waarin hij liefst 29 keer scoorde. Na zijn actieve carrière dook Frank Lampard het trainersvak in en ging aan de slag bij Derby County waar hij succesvol was en op een haar na promotie naar de Premier League misliep. Na het ontslag van Maurizio Sarri in de zomer van 2019 klopt zijn grote liefde Chelsea bij hem aan. Een no-brainer voor de voormalige middenvelder. Dit sprookje liep echter niet zoals gehoopt, want na anderhalf jaar moest Lampard vertrekken, aangezien de resultaten niet naar wens waren en hij kritiek had op het transferbeleid. Kortom, Frank Lampard is weer vacant en klaar voor een nieuwe stap. Met zijn ervaring op internationale eindtoernooien zit het in ieder geval goed. 

Antonio Conte

Frank de Boer kreeg veel kritiek te verwerken over zijn gekozen formatie van 5-3-2. Volgens vele criticasters zou het on-Hollands verdedigend zijn en zit 4-3-3 nu eenmaal in het DNA van Oranje. In het verleden hebben meerdere trainers uitgewezen dat een 5-3-2 opstelling helemaal niet zo verdedigend hoeft te zijn zoals het klinkt. Met vooruitgeschoven backs kan het juist een gigantisch aanvallende opstelling zijn, zoals Italië en Engeland dit Europees kampioenschap. Een trainer die het 5-3-2 idee tot in de puntjes beheerd is de Italiaan Antonio Conte. Met deze opstelling werd hij onder andere viermaal Italiaans kampioen met Juventus en won hij de Premier League met Chelsea. Ook was hij al eerder trainer van Italië op het EK 2016 en werd hier in de kwartfinale uitgeschakeld door Duitsland. Een goede bondscoach die het Nederlands elftal wellicht weer op het rechte pad kan brengen, al zal hij wel een aardig salaris willen verdienen.  

Het mag misschien wat gaan kosten, maar wellicht de droomkandidaat om als bondscoach van Oranje te gaan fungeren.

Eddie Howe 

Eddie Howe en Bournemouth zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Engelse voetbaltrainer speelde gedurende zijn hele carrière als professioneel voetballer in Engeland. Hij speelde 271 wedstrijden voor Bournemouth en werd een publiekslieveling. Na een avontuur bij Portsmouth, wilden de fans Eddie Howe weer zien schitteren voor hun club. Omdat er geen geld was, creëerden de fans ‘Eddieshare’ en werd het benodigde bedrag van eenentwintigduizend pond opgehaald om aan de transfersom te voldoen. In 2007 hing hij zijn schoenen aan de wilgen. Eén jaar later mocht Howe al aan de slag als hoofdtrainer van The Cherries. Na een avontuur bij Burnley, keerde de Engelsman weer terug bij Bournemouth, waar hij het dit keer naar behoren deed. Hij maakte een promotie én een degradatie mee. Na de degradatie in 2020 besloot Howe zijn contract in te leveren bij de club. Hij stond meer dan 450 wedstrijden aan het roer en kent hierdoor het Engelse voetbal als geen ander. Met Premier League ervaring op zak kan Eddie Howe wellicht een goede optie zijn voor Oranje. 

Ernesto Valverde 

Nadat Ernesto Valverde zijn loopbaan als profvoetballer had beëindigd, ging hij in 1997 aan de slag als jeugdtrainer bij Athletic Bilbao. Hij leerde het trainersvak bij de Baskische voetbalclub en zijn talent bleef niet onopgemerkt. Na een aantal binnenlandse uitstapjes en buitenlandse avonturen bij Olympiakos, keerde Valverde terug bij zijn oude liefde uit Bilbao. In 2017 maakte de ervaren trainer de overstap naar FC Barcelona om sterren als Lionel Messi en Luis Suárez te gaan begeleiden. Hij pakte in drie jaar tijd vier prijzen in Catalonië. Toch werd de trainer na een aantal teleurstellende resultaten ontslagen. Sinds 2020 heeft de Spanjaard geen club. Hij heeft nog geen ervaring als bondscoach, maar weet dus wel hoe hij met de grootste sterren om moet gaan. De vraag is of Valverde een avontuur als bondscoach van Nederland ziet zitten. 

Clarence Seedorf & Giovanni van Bronckhorst 

In Nederland willen we allemaal graag een trainer zien die de Hollandse school uitermate goed kent. De laatste jaren heeft dit niet veel succes opgeleverd, maar wanneer we twee frisse jongens voor de groep zetten kan er misschien wel een nieuw sentiment ontstaan. Als ex-internationals kunnen Clarence Seedorf en Giovanni van Bronckhorst volgens ons iets moois teweegbrengen. Het aanzien van de trainers is groot, waardoor respect afgedwongen wordt. Samen hebben de oud-ploeggenoten van Oranje namelijk vijf Champions League titels op hun naam. Ze hebben verschillende toptrainers meegemaakt en kunnen hun eigen visie hierop loslaten. Van Bronckhorst bewees al bij Feyenoord dat hij als trainer succesvol kan zijn. Laten we hopen dat deze twee wereldsterren ons Oranje naar grote hoogtes kunnen brengen. 

Clarence Seedorf samen met Giovanni van Bronckhorst kan een fantastisch bondscoach duo worden

Adrie Koster & Wesley Sneijder 

Misschien wel de meest opvallende optie, maar waarom niet? Wesley Sneijder is momenteel bezig met zijn trainersdiploma en zal na het voltooien van deze opleiding graag direct aan de slag willen. De recordinternational op de bank van het Nederlands elftal is een droom van vele Oranjesupporters. Om het vak onder de knie te krijgen zal hij begeleid worden door een ervaren rot in het vak, Adrie Koster. Een trainer die de klappen van de zweep kent en met zijn 66 jaar al het wel en wee in de voetbalwereld wel heeft meegemaakt. De Dominee van Zierikzee, zoals Koster liefkozend wordt genoemd, zwaaide de scepter in 2014 al bij Jong Oranje en wij gunnen hem nog één kunststukje bij het grote Oranje. Kan hij als bondscoach The Wave aan het voetballen krijgen, zoals hij in het seizoen 2018/2019 ook Willem II met prachtig voetbal naar de vijfde plaats wist te loodsen?  

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.