SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een unicum tijdens Juventus-Dynamo Kiev vanavond

Vanavond staan we voor een unicum in de Champions League-geschiedenis. Voor het eerst gaat een vrouwelijke scheidsrechter een wedstrijd uit het miljardenbal voor mannen leiden. De Franse scheidsrechter Stéphanie Frappart zal de wedstrijd tussen Juventus en Dynamo Kiev in goede banen moeten gaan leiden. 

Er staat nog genoeg op het spel in groep G. Juventus is al geplaatst voor de volgende ronde, maar zal op de eerste plek willen eindigen ten koste van FC Barcelona. Hiermee zullen zij zichzelf een betere uitgangspositie voorschotelen voor de knock-outfase. Dynamo Kiev strijdt voor overwinteren in Europa. De volgende ronde in de Champions League is buiten bereik, maar samen met het Hongaarse Ferencváros mikken zij op een plaatsje in de Europa League. De vrouwelijke scheidsrechter zal extra ogen op haar kunnen verwachten, maar met haar ervaring zal zij ook dit klusje klaren.

Vanavond heeft voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter de leiding in een Champions League-wedstrijd.

Who run the world

Frappart heeft haar sporen al lang verdient in het vrouwenvoetbal. Als hoogtepunt werd zij op het WK voor vrouwen in 2019 aangesteld als arbiter in de finale tussen Nederland en de VS. Drie maanden voor dit WK kreeg de 36-jarige leidsvrouw al te horen dat ze de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Ligue 1 zou worden. Op 2 augustus 2019 zorgde Frappart ook al voor een unicum door als eerste vrouw een UEFA Super Cup-wedstrijd te fluiten tussen Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-winnaar Chelsea. De Française valt in positieve zin op en heeft al mogen proeven aan het Europese toernooi. Inmiddels heeft zij ook al drie wedstrijden gefloten in de Europa League en daarom staat niets haar meer in de weg om een Champions League-wedstrijd naar een goed einde te dirigeren. 

Nederlandse top

Ook in Nederland zijn er een aantal talentvolle vrouwelijke scheidsrechters. Zo is Franca Overtoom al een paar jaar assistent-scheidsrechter in de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn ook veel ogen gericht op Shona Shukrula. De talentvolle arbiter is te vinden in het komende issue #67 van Life After Football. Hierin vertelt ze over haar traject naar waar ze nu is, haar ambities en haar leven naast het voetbal. 

De nieuwste Life After Football is vanaf 17 december 2020 te koop in alle erkende boekhandels of via de Life After Football webshop.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.