SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een ode aan Highbury

De stadions van tegenwoordig zijn gigantisch en hypermodern. Met weemoed denken we terug aan de klassieke, Engelse stadions. De stadions waar je de spelers nog kon aanraken, zo kort zat je op het veld. Je hoorde de spelers rennen en de scheenbeschermers kraken van de harde tackles. We brengen een ode aan Highbury, het stadion waar de magie tot leven kwam.

Het is alweer meer dan veertien jaar geleden dat Arsenal haar laatste wedstrijd speelde op Highbury. In dit jaar nam de ploeg uit Londen afscheid van een van de meest iconische stadions die Engeland heeft gekend. Met een capaciteit van 38.000 toeschouwers werd de toenmalige thuishaven van The Gunners te klein. Uitbreiding was vrijwel onmogelijk, waardoor de voetbalclub uit Londen noodgedwongen Highbury moest inruilen voor het Emirates Stadium. Er zal met weemoed teruggekeken worden op het stadion waarin The Invincibles hun wedstrijden wisten te winnen.

Stijlvol

Highbury stond bekend om haar stijlvolle uitstraling. Het stadion was prachtig qua architectuur. De crème witte buitenkant in combinatie met de lange, smalle ramen met rode omlijsting gaven het stadion een frisse uitstraling. De marmeren treden aan de ingang en het kanon stonden symbool voor Arsenal, prachtig. En niet te vergeten, de legendarische Arsenal Clock. Deze klok was ruim zeventig jaar lang onderdeel van Highbury. Het stadion werd niet gewaardeerd om haar grootte, het veld was namelijk enorm klein. Met afmetingen van 100 m x 67 m voldeed de grasmat maar net aan de gestelde eisen van de FIFA. Het speelveld lag er altijd prachtig gemaaid bij. De sfeer was uitermate goed en het spel was fantastisch. Dit stijlvolle stadion blijft altijd een speciaal plekje houden in de harten van de Gooners.

Highbury

The Invincibles

Arsenal beleefde haar gloriejaren in het Premier League seizoen 2003/2004. Dit seizoen kregen ze de bijnaam The Invincibles, doordat The Gunners 49 wedstrijden op rij ongeslagen bleven. Dit meest succesvolle team van Arsenal aller tijden, speelden haar thuiswedstrijden op Highbury. Legendarische voetballers als Thierry Henry, Patrick Viera en Dennis Bergkamp toonden iedere wedstrijd hun kunstjes op de kleine grasmat van het legendarische onderkomen van Arsenal. Door deze legendarische wedstrijden zullen The Gunners voor altijd met een warm gevoel terugkijken op Highbury.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.