SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een dorp in de Eredivisie

Volendam is een bijzonder dorp in Nederland. Het heeft zo’n 20.000 inwoners, maar bijna iedereen is fan van de plaatselijke voetbalclub: FC Volendam. De club die sinds vorig seizoen weer terug is in de Eredivisie. Onder leiding van voorzitter Jan Smit en trainer Wim Jonk probeerden de Volendammers zich te handhaven. De camera’s volgden dit avontuur één jaar lang en vandaag kijken wij in onze rubriek DOCU DAY naar het resultaat.

Volendam, een dorp in de Eredivisie

Veel uitdagingen voor FC Volendam

In de serie ‘Een dorp in de Eredivisie’ zie je alle problemen waar een gepromoveerd team mee te maken krijgt. Al had FC Volendam nog meer uitdagingen. Zo werd Jan Smit, vooral bekend als zanger, in de zomer van 2022 de nieuwe voorzitter van de club. De supporters wisten dat er een echte Volendammer in het bestuur kwam, maar heeft hij ook genoeg verstand van voetbal?

Jan Smit maakte tenminste meteen ambitieuze plannen. Samen met trainer Wim Jonk werd besloten dat FC Volendam binnen vijf jaar Europees voetbal moet spelen en dat er een gloednieuw stadion moet komen. De supporters vragen zich af of deze plannen realistisch zijn, maar kijken vol goede moed naar het aankomende seizoen.

Laatste plek

Het loopt alleen iets minder dan gehoopt. Met de winterstop staat de club laatste in de Eredivisie, terwijl het bestuur, onder leiding van Smit, lijnrecht tegenover de Raad van Commissarissen staat. De kritiek in het dorp neemt toe en de fans zijn het niet eens met de filosofie van de club. Spelen er wel genoeg Volendammers in het elftal en kan Wim Jonk degradatie ontlopen?

Kun je niet wachten om te beginnen met kijken? De serie bestaat uit zes afleveringen en is te zien bij AVROTROS.

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘That Peter Crouch Film’. Hierin zie je hoe de boomlange Peter Crouch een cultheld werd in de voetbalwereld. Check het nu!