SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nederlands voetbal protesteert dit weekend tegen racisme …

Het Nederlandse gaat voetbal dit weekend protesteren.

Vreemd seizoen

Het is tot nu toe een vreemd seizoen geweest, omdat racisme in het voetbalspel zijn lelijke gezicht verschillende keren heeft laten zien.

Ahmed Mendes Moreira

Als reactie op racistisch misbruik gericht op Excelsior’s Ahmad Mendes Moreira afgelopen weekend door FC Den Bosch, zal het Nederlandse voetbal reageren. Spelers in het hele land staan dit weekend gedurende één minuut in de Nederlandse voetbalcompetities volledig stil om het bewustzijn te vergroten voor hun strijd tegen discriminatie.

Terwijl spelers in de Nederlandse top twee competities stilstaan, zal een bericht met de tekst ‘Racisme? Dan voetballen we niet’ verschijnen op de scoreborden. Het nieuws over racistisch misbruik tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd afgelopen weekend heeft ertoe geleid dat veel prominente figuren in het Nederlandse voetbal zich deze week hebben uitgesproken, waaronder het nationale team.

Nederlands elftal

Terwijl Gini Wijnaldum deze week een hattrick scoorde tegen Estland, wezen hij en Frenkie de Jong feestelijk naar hun eigen huid in wat een andere verklaring was over racisme in de game.

https://www.instagram.com/p/B5EJ59MBPck/

Wil je meer lezen over voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!