SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Docu over meest bizarre transfer uit de voetbalgeschiedenis!

Netflix heeft ‘The Figo Affair’ (El Caso Figo) gelanceerd, een documentaire over de controversiële transfer van Luís Figo van Barcelona naar Real Madrid in 2000. Een transfer die grote gevolgen had voor beide clubs en voor natuurlijk de speler zelf en zijn familie! De trailer onderaan dit artikel belooft hoogstaande beelden.

Docu over meest bizarre transfer uit de voetbalgeschiedenis!

Het verhaal, geregisseerd door het bekroonde duo David Tryhorn en Ben Nicholas, die ook de Netflix documentaire ‘Pelé’ regisseerden, gaat in op alle schimmige achterkamer deals, sportieve rivaliteiten en diepe culturele tegenstellingen tussen de twee partijen.

“Na het succes van Pelé waren Ben en ik verheugd om opnieuw met Netflix samen te werken aan El Caso Figo,” zei Tryhorn. “Het wordt steeds moeilijker om sportdocumentaires te vinden die iets nieuws zeggen, die niet simpelweg biografieën of geschiedenissen van sportieve successen zijn, dus wij geloven dat El Caso Figo uniek is. De Spaanstalige film concentreert zich op de transfer in plaats van op Figo’s carrière en informeert ons over waarheid, hebzucht, moraliteit en de innerlijke werking van ’s werelds populairste sport.

Lees nu ook het interview met Daan Bovenberg over zijn werkzaamheden als algemeen directeur van de ‘kleinste’ club van de Eredivisie!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.