SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het succesverhaal van Sarina Wiegman

We zitten momenteel midden in het WK vrouwenvoetbal en Nederland is als eerste geëindigd in de poulefase. Toch richten wij als Nederlanders niet alleen op de Nederlandse ploeg, maar doen we dat ook op die van de Engelsen. Waarom we dat doen? De bondscoach van The Lionesses is niemand anders dan Sarina Wiegman! De Nederlandse voetbalcoach die Europees kampioen werd met het Nederlands vrouwenelftal in 2017 en met de Engelse vrouwen in 2022. Vandaag kijken we in onze rubriek DOCU DAY even terug op haar Europese overwinning met de Engelsen.

Lionesses: Champions of Europe

Sarina Wiegman aan het woord

Dit doen we aan de hand van de documentaire “Lionesses: Champions of Europe“. Hierin kijk je terug op het behaalde succes van de Engelse vrouwenploeg in 2022. Sarina Wiegman stond toen al bekend als een zeer goede trainster in het vrouwenvoetbal en dat bewees ze nog maar eens. Ze wist Engeland voor de allereerste keer de beste van Europa te maken. 

In de documentaire komt de bondscoach dan ook veel aan het woord. Ze kijkt terug op het bijzondere toernooi en doet dat samen met haar speelsters. Zo is ook de captain Leah Williamson veel in beeld. Zij zijn natuurlijk de prominenten in het succes en hun bevindingen zijn erg interessant om aan te horen.

Nog meer succes?

De Engelsen moesten een lange weg afleggen en wisten uiteindelijk in de finale te winnen van Duitsland. Heb je deze beelden nog nooit gezien of kijk je ze nog graag een keer terug? In dat geval moet je zeker de documentaire even kijken. Op het moment is de vrouwenploeg bezig aan het wereldkampioenschap. Hier zijn ze eerste geworden in de poulefase en daardoor zijn ze goed op weg om een volgend sprookje te beleven. Al hopen wij toch liever dat Nederland zich uiteindelijk kroont tot wereldkampioen. We wensen in ieder geval Sarina Wiegman en Nederland heel veel succes in de volgende ronde!

Vorige week keken we naar de bijzondere documentaire “The Two Escobars“. Een documentaire over Pablo Escobar en Andrés Escobar. Benieuwd naar de link tussen de twee? Check het nu!