SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Václav

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen keer namen we je mee in de documentaire ‘All or Nothing: Juventus’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Václav’. In deze documentaire krijg je onder andere een kijkje in het revalidatieproces van FC Twente aanvaller Václav Černý.

Václav Cerny

Tsjechies supertalent

Het grote talent Václav Černý is door vele blessures geteisterd en kan hopelijk zijn potentie als groot talent waarmaken. Hij begon zijn profcarrière op 15-jarige leeftijd bij AFC Ajax. De snelle buitenspeler debutterde voor Ajax in een 3-0 overwinning tegen de Tricolores. In de Europese campagne van de Amsterdammers was hij tevens ook heel belangrijk, zo scoorde de Tsjech in de laatste speelminuten van de wedstrijd de 1-2 tegen Celtic waardoor Ajax de wedstrijd won en Vaclav matchwinner werd. In 2015 en 2016 werd Černý uitgeroepen tot grootste Tsjechische talent van het jaar. Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie was trouwens tegen zijn hedendaagse werkgever FC Twente.

Na heel veel blessureleed en veel tegenslagen koos Ajax ervoor om de jonge aanvaller te verkopen aan FC Utrecht. Hier kon hij wederom niet doorbreken door zijn tegenslagen. De Utrechters verhuurde Černý het jaar erop aan FC Twente, met optie tot koop. Bij de Tukkers zagen ze het wel zitten in de snelle behendige aanvaller. Ondanks dat hij in januari vorig seizoen een zware knieblessure opliep tegen zijn vroegere club Ajax.

Achter de schermen

In de documentaire van ESPN krijg je een kijkje in het proces wat de Tsjech moest doorlopen om helemaal terug te komen op zijn niveau en blessurevrij te worden. Inmiddels zijn staat de aanvaller weer op het veld, maar hoe dat nou ging kun je zien in deze imposante documentaire. “In deze documentaire genaamd Václav maakt Černý duidelijk dat hij weliswaar zijn jongensdroom waar heeft kunnen maken, maar dat elke droom ook tegen een prijs komt”, laat de Enschede club weten op de website. “Thuis in Twente knokt Václav zich terug, om straks weer in een kolkende Grolsch Veste te schitteren.” De revalidatie is op kerstavond te zien op ESPN, waar de documentaire wordt uitgezonden.

 

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies nu jouw Fashion Player.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.