SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Colombiaanse drugsbaron en profvoetballer: The Two Escobars

In onze rubriek de Docu Day lichten wij op wekelijkse basis de leukste en interessantste documentaires uit. Deze week de documentaire ”The Two Escobars”. Bij velen van jullie zal er bij deze naam al een belletje gaan rinkelen. Het betreft namelijk Pablo Escobar, de grote, beruchte drugsbaron uit Colombia. Maar er was ook een Andrés Escobar, een profvoetballer en international van het Colombiaanse elftal. Oftewel: The Two Escobars. Beiden geboren in Medellín, maar geen familie van elkaar. Ze deelden de passie voor voetbal. De één als professional bij het Colombiaanse elftal, de ander als beruchte drugsbaron met liefde voor het heilige spel. Hoewel deze prachtige sport ons vaak veel moois brengt, zijn er ook een aantal tragische momenten in de voetbalgeschiedenis. Eén van deze momenten wordt in deze voetbaldocumentaire belicht.

The Two Escobars - Docu Day

Met de opkomst van Pablo en diens financiële steun aan het voetbal, werd de hele Colombiaanse voetbalcultuur geobsedeerd. In de wedstrijd tegen Amerika op het WK 1994 schoot Andrés Escobar onbedoeld de bal achter zijn eigen keeper. Een eigen doelpunt met hele grote gevolgen.

The Two Escobars

In de documentaire The Two Escobars komt de tragische dood van Andrés Escobar aan het licht. Filmmakers Jeff en Michael Zimbalist brachten in deze film de twee verhalen van Andrés en Pablo samen. Aan de ene kant de maffiabaas die op een slinkse manier het land ervan overtuigde dat hij een grote weldoener was. Parallel daaraan het Colombiaanse voetbalelftal als een van de grootste kanshebbers van het WK-voetbal in 1994 in Amerika. De twee raken verweven in elkaar. Voetballers komen in aanraking met drugsbaronnen en andersom, waardoor de uitspraak ‘Voetbal is oorlog’ ineens wel erg dicht tegen de werkelijkheid aan zit. In deze documentaire komen de naasten van beide Escobars aan het woord. Daarnaast maken de uitgebreide archiefbeelden veel indruk. Bekijk hieronder de trailer.

Nog niet uitgekeken? Checken dan ook de toffe docu van de Oranje Leeuwinnen!