SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: The Class of ’92

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen keer namen we je mee in de documentaire ‘Václav’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘The Class of ’92’. In deze documentaire blikken oud-spelers en iconen van Manchester United terug op hun tijd bij ‘The Red Devils’.

The Class of '92

Begin van de legendes

The Class of ’92 is een documentaire over zes Manchester United-spelers als tieners, tieners die later legendes van de club werden. David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville en Paul Scholes braken bij the Mancunians door en zij waren de sleutel tot het succes van de club in de jaren 1990.

De bovengenoemde spelers worden “The Class of ’92” genoemd, omdat de meesten van hen in 1992 naar het eerste elftal van Manchester United mochten. De broers Neville stonden aan de basis van de legendarische jeugdploeg van United in 1992, die zich als vrienden door de jaren heen ontwikkelden en onder Alex Ferguson de ene trofee na de andere wonnen. Giggs maakte zijn debuut in het eerste elftal in 1991, en Beckham, Butt en Gary Neville volgden in 1992. Scholes maakte zijn profdebuut in 1994, terwijl Phil Neville begin 1995 bij het team kwam.

Sterrencast

In The Class of ’92 worden, naast de hoofdrolspelers, ook een aantal persoonlijkheden van zowel binnen als buiten de sport geïnterviewd. Voormalig Manchester United-spits Eric Cantona wordt voor de docu geïnterviewd en ook Zinedine Zidane, die tijdens zijn carrière tegen de personages speelde. Ook zijn jeugdtrainers Eric Harrison, Robbie Savage, Georgie Switzer en John O’Kane te zien in de film. Zij hielpen bij de ontwikkeling van het talent van de legendarische jonge spelers.

Check hier de trailer van The Class of ’92.

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies nu jouw Fashion Player.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.