SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: The Architect

The Architect

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Documentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘I Am Ali’ over het boksicoon Muhammad Ali. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘The Architect’.

De waarde van technisch directeuren wordt nog wel eens onderschat in de voetballerij. Vaak worden de personen die deze functie bekleden dan ook pas gemist als ze vertrokken zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Marcel Brands. Alweer bijna drie jaar geleden verliet hij PSV voor een avontuur bij Everton. De technisch directeur was van grote waarde voor PSV door jaar in jaar uit weer een goede selectie samen te stellen. Zo was hij verantwoordelijk voor het Mexicaanse collectief dat de overstap naar Eindhoven maakte. Daarnaast zorgde Brands er ook voor dat PSV Georginio Wijnaldum en Memphis Depay na een succesvol WK toch nog één jaar kon behouden. De Rood-Witten werden uiteindelijk kampioen en de spaarpot van PSV werd goed gespekt. Inmiddels staat de Bosschenaar alweer drie jaar onder contract in Liverpool. Hij presteert naar behoren, waardoor Everton eind april besloot om zijn contract met drie seizoenen te verlengen.

The Architect

Op 1 juni 2018 ging Marcel Brands aan de slag bij Everton. De Engelse topploeg besloot dit avontuur vast te leggen aan de hand van een prachtige documentaire genaamd The Architect. De Brabander wordt in deze speciale documentaire in de schijnwerpers gezet. Everton toont hiermee een blijk van waardering en spreekt een en al lovende woorden over Brands. In Liverpool zijn ze erg te spreken over de Nederlandse technisch directeur, waardoor hij al na enkele maanden toe mocht treden tot het dagelijkse clubbestuur. In de documentaire komt naar voren dat Brands binnen korte tijd een goede band heeft opgebouwd met Carlo Ancelotti. Naast de Europese toptrainer komen ook Louis van Gaal, Ruud van Nistelrooy, Martin Jol en enkele spelers uit de selectie van Everton aan het woord. De Engelse topploeg deelde de documentaire over The Architect in 2020 op haar eigen clubkanaal. Bekijk de documentaire hieronder!

Check hier het artikel ‘I Am Ali’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.