SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Rob de Wit, Made in Utrecht

Rob de Wit

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Documentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Cruijff gaat vreemd’ over de legendarische nummer veertien. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Rob de Wit, Made in Utrecht’.

Onze gedachten gaan nog vaak uit naar de tragische gebeurtenis rondom Abdelhak Nouri. Hoe ver had deze talentvolle jeugdinternational van Oranje het kunnen schoppen als hij op die bewuste dag in juli 2017 niet naar het gras ging ten gevolge van een hartstilstand? We zullen er helaas nooit achter komen. Het zal altijd bij een onvervulde droom voor de technisch begaafde middenvelder blijven. Rob de Wit, voormalig voetballer van FC Utrecht, Ajax en het Nederlands elftal, zag zijn carrière ook vroegtijdig stranden. In de zomer van 1986 sloeg het noodlot voor de geboren Utrechter toe, hij werd getroffen door een hersenbloeding. Marco van Basten en Rob de Wit, de supertalenten uit de Domstad, zouden Europa gaan veroveren. Helaas is ook deze droom nooit in vervulling mogen gaan, desondanks liet hij een onuitwisbare indruk achter in De Meer.

Made in Utrecht

Nukkig, grillig en geniaal, zo kunnen we de kortstondige carrière van Rob de Wit beschrijven. Maar vooral geniaal, want wat kon het supertalent uit de Domstad goed voetballen. Hij was razendsnel en maakte acties die alleen Johan Cruijff kon maken. Samen met Marco van Basten en Gerald Vanenburg maakte hij indruk op de Nederlandse velden. In het Nederlands elftal maakte Rob de Wit ook furore. Zijn stiftje tegen Hongarije, schitterend. Zijn ster zou heel ver rijzen. De geboren Utrechter zou de beste linksbuiten van Oranje ooit worden, maar het eindigde abrupt en afschuwelijk. In 2017 besloot FOX Sports een documentaire te maken over de rasvoetballer van Utrecht en Ajax. In de documentaire Made in Utrecht komen ex-voetballers en vrienden Marco van Basten, Gerald Vanenburg en Jan Wouters aan het woord. Prachtige archiefbeelden nemen je mee in het verhaal van Rob de Wit. Bekijk de documentaire hieronder!

Check hier het artikel ‘Cruijff gaat vreemd’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.