SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: One Night in Turin

DOCU DAY: One Night in Turin

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Documentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Hip-Hop Evolution’ over de grootste hiphop-legendes van de laatste decennia. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘One Night in Turin’.

We hebben er lang op moeten wachten, maar het is dan eindelijk zover: een nieuw eindtoernooi. Na vijf jaar mogen we eindelijk weer een maand lang genieten van de beste Europese landen. Een van de titelfavorieten is de nationale ploeg van Engeland. De Three Lions komen namelijk met een erg sterk team voor de dag. Harry Kane, Marcus Rashford en Phil Foden – de drie sterspelers van Engeland – gaan er alles aan doen om dit EK de show te stelen en de titel te veroveren. In het verleden heeft Engeland al vaker turbulente eindtoernooien gespeeld, zoals het WK 1990 in Italië. De Engelsen werden in de halve finale na penalty’s verslagen door West-Duitsland. Heel het land was in rep en roer. In 2010 kwam er een prachtige documentaire over deze meeslepende avond uit, genaamd One Night in Turin!

One Night in Turin

Engeland reisde tijdens het WK-voetbal in 1990 zelfverzekerd af naar Italië. De nationale ploeg had een sterke selectie met voetbaliconen als Gary Lineker, Paul Gascoigne en John Barnes. Het toernooi verliep uitstekend tot aan die ene intrigerende avond in Turijn.  Deze tragische avond zorgde voor een nationaal trauma in Engeland. De film herbekijkt prachtige momenten zoals Gascoigne’s tranen, Lineker’s doelpunten en Platt’s geweldige volley tegen België. Tijdens het kijken van One Night in Turin gieren er verschillende emoties door je lichaam. “Je hebt je leven nog voor je. Dit is je eerste.” Deze troostende woorden richting Gascoigne bezorgen je ongetwijfeld kippenvel. Daarnaast kijkt de documentaire ook naar de sociale en politieke context van het evenement en hoe het de perceptie van mensen over voetbal en het Engelse team heeft veranderd. Deze indrukwekkende documentaire is te bekijken via Amazon Prime. Check hieronder alvast de trailer!

Check hier het artikel ‘Hip-Hop Evolution’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!
Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.