SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Man in The Middle

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Voetbaldocumentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘The Two Escobars’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Man in The Middle’.

Scheidsrechters zijn wekelijks onderwerp van gesprek. Ze liggen altijd onder een vergrootglas en ontvangen vaak kritiek wanneer supporters vinden dat hun club onrecht aangedaan is. Het beoordelen van beslissende momenten in de belangrijkste wedstrijd van het jaar blijft mensenwerk. En waar mensen werken, worden nu eenmaal fouten gemaakt. Toch is de voetballerij niets zonder deze scheidsrechters, want ook zij maken voetbal volkssport nummer één in Nederland. Ze leiden de wedstrijd in goede banen en beschermen onze wereldsterren. De UEFA besloot eind vorig jaar de vierdelige documentaireserie Man in The Middle te lanceren, waarin ze het werk van de scheidsrechter belichten. Hiermee probeert de voetbalorganisatie meer sympathie te wekken voor de scheidsrechters op de Europese velden.

Björn Kuipers en Danny Makkelie

In totaal worden er zestien scheidsrechters gevolgd in Man in The Middle, onder wie twee Nederlanders. Björn Kuipers en Danny Makkelie houden de Nederlandse eer binnen de scheidsrechterswereld hoog. De opnames voor de documentaire begonnen in februari 2019, het moment dat de Video Assistant Referee (VAR) zijn intrede heeft gedaan in het mondiale voetbal. Een belangrijk moment dat veel losgemaakt heeft bij menig voetbalsupporter. Maar wat betekent dit precies voor de scheidsrechters? Daarnaast speelt de coronapandemie ook een grote rol in deze vierdelige documentaireserie. Welke gevolgen heeft dit gehad voor het zestienkoppige scheidsrechters collectief? Ten slotte is het erg interessant om te zien hoe de Nederlandse scheidsrechters uit Oldenzaal en Dordrecht zich staande weten te houden in de harde voetbalindustrie. Je ziet het allemaal voorbijkomen in Man in The Middle!

Check hier het artikel ‘The Two Escobars’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.