SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Inside the world’s most dangerous football league

Inside the world's most dangerous football league

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- en lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘The Score’ over het prachtige EK-voetbal uit 2012. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Inside the world’s most dangerous football league’. Laat het weekend maar beginnen!

‘Voetbal is oorlog’, we kennen de uitdrukking allemaal. Rinus Michels bracht deze lijfspreuk de wereld in en het groeide uit tot een begrip in Nederland. Als voetballiefhebbers kunnen we zo nu en dan echt wel genieten van een harde tackle op de bal, waarbij we de noppen nog even over de scheenbeschermers horen schuren. Deze ‘gezonde’ agressiviteit wordt dan ook zeker getolereerd in Nederland. Echter slaat ons humeur vrij snel om wanneer deze agressiviteit zich verspreid naar de tribunes. In de Indonesische voetbalcompetitie is dit helaas het geval. Het voetbalgekke land heeft namelijk een reputatie opgebouwd voor het produceren van ’s werelds meest gewelddadige voetbalhooligans. ABC News volgde de beleving vanaf de Indonesische tribunes en besloot een documentaire te ontwikkelen genaamd ‘Inside the world’s most dangerous football league’.

Inside the world’s most dangerous football league

In de documentaire ‘Inside the world’s most dangerous football league’ concentreert ABC News zich op de Indonesische voetbalclub Persija uit Jakarta. Enkele jaren geleden beleefde de club een van de donkerste periodes uit haar bestaan. Een van haar trouwe fans, Haringga Sirla, werd namelijk vermoord door een bende hardcore fans van de rivaliserende club Persib Bandung. Schrikbarend is dat er onder deze groep gewelddadige voetbalsupporters een aantal jongens nog minderjarig waren. Deze Indonesische jongens gaan letterlijk dood voor hun club. In deze documentaire gaat ABC News op zoek naar een verklaring binnen de relatie tussen de sport en het extreme geweld in Indonesië. Bekijk hier de exclusieve beelden van de gevaarlijkste voetbalcompetitie ter wereld!

Check hier het artikel over de documentaire ‘The Score’.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.