SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Home Game

DOCU DAY - Home Game Calcio Storico

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire Soccer’s hard men’. Deze week staat er wederom een harde documentaire op het programma genaamd ‘Home Game’. In deze docu gaat het over de meest bizarre lokale sporten over de hele wereld.

Varianten op bepaalde spelletjes heb je in ieder land of stad of zelfs binnen bepaalde vriendengroepen. Deze varianten op bestaande spellen en zelf uitgevonden sporten zijn echter wel heel uniek en bizar. Zo leer je wat meer over culturen van verschillende gemeenschappen en landen. De meest bizarre varianten lichten wij uit in deze editie van DOCU DAY: Home Game.

Moderne gladiators

Calcio Storico is een mix tussen voetbal, rugby en vechtsport. Het eeuwenoude spel komt uit Florence en werd vroeger gebruikt als training voor soldaten. Het spel word ook wel “giuoco del calcio fiorentino” genoemd, wat Florentijns trapspel betekent. De spelregels zijn heel simpel, die zijn er namelijk bijna niet. De enige regel is dat je niet met twee man tegelijk op één tegenstander mag duiken. Een team bestaat uit vier “Datori Indietro” (doelmannen), drie “Datori Innanzi” (verdedigers), vijf “Sconciatori” (middenvelders) en vijftien “Corridori” (aanvallers). De wedstrijd speelt zich af op een zandvlakte van 100 bij 50 meter en duurt 50 minuten. Gegarandeerd spektakel!

Lokaal en bizar

Andere uitgelichte sporten in de documentaire zijn de Schotse “Highland Games”, dat bestaat uit acht specifieke onderdelen. Onder andere paalwerpen, steenwerpen en gewichtwerpen. Het Filipijnse “Freediving”, waar je zonder zuurstoffles gaat duiken en jezelf tot het uiterste pushed. “Roller Derby” uit Austin, waar skaters een inclusieve gemeenschap hebben in Roller Derby, een competitie die hoge snelheid en fysieke strijd combineert. Het ruwe polo-achtige spel dat op paarden wordt gespeeld met een dode geit als bal “Kok Boru” uit Kyrgyzstan. Het Congolese “Catch Fétchie“, wat professioneel worstelen in Congo is en is een mix van atletiek en show, maar voegt een mystiek laagje voodoo toe die het anders maakt dan al het andere. Het Balinese “Makepung Lampit“, waar je op een Waterbuffel door een rijstveld raced. En tot slot het Indische “Pehlwani“, wat al eeuwenlang een worstelcompetitie is. Kortom een arsenaal aan aparte sporten waar je wellicht nog nooit van hebt gehoord. Genoeg bingewatch materiaal dus!

Lees hier over de documentaire van de hardste Britse voetballers ooit. Met een aantal bijzondere namen in dat rijtje!

Koop Life After Football ISSUE #70 nu hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.