SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: George Best: All by Himself

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen keer namen we je mee in de documentaire ‘ Václav. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘George Best: All by Himself’. In deze documentaire krijg je te zien hoe het Noord-Ierse supertalent zijn eigen carrière opbouwde en vervolgens weggooit.

Vul in en maak kans op een Eredivisie-shirt naar keuze!

Geteisterd

Een toptalent uit Noord-Ierland die zijn carrière in de put gooit. Juist, dat kan er maar één zijn: George Best. De potentie van Best was de absolute wereldtop. Hij was op weg om in één adem genoemd te worden met de grote der aarde zoals, Cruijff, Pelé en Maradonna. Het ging echter allemaal mis toen George zijn geluk buiten het veld zocht, en meer bezig was met vrouwen en alcohol. Producent John Battsek en regisseur Daniel Gordon vormen na hun veelgeprezen, Emmy-genomineerde Hillsborough opnieuw een team om een hartverscheurend portret af te leveren over één van ’s werelds grote sporttalenten, wiens buitengewone gave werd geteisterd door zijn eigen verslaving.

The Best of the Best

De legendarische ster van Noord-Ierland blijft één van de meestbegaafde voetballers die er ooit is geweest. George Best, die door Pelé de ‘beste speler ter wereld’ werd genoemd, zorgde ervoor dat Manchester United zich na vijf jaar herstelde van de tragedie van het vliegtuigongeluk in München. Zijn vaardigheden en uitbundigheid inspireerden hen tot het winnen van competitietitels en de Europacup, ook al was hij nog maar een tiener.

Tragisch genoeg was zijn carrière in de hoogste regionen van de sport voorbij voordat hij 29 werd, het resultaat van zijn knellende strijd met alcoholisme en de verpletterende druk van de moderne roem. Dit kwam mede door de Beatle-mania en de jeugdcultuur van de jaren zestig die in de tijd heel erg leefde. Best werd daardoor ‘El Beatle’ genoemd door de media. Een beroemde anekdote speelde zich af in Londen, waar de voetballer met voormalig Miss World Mary Stavin in het casino van Londen zo’n 15.000 pond had gewonnen. Op de hotelkamer bestelde Best bij de roomservice de zoveelste fles champagne. Toen de man de nieuwe Dom Perignon kwam brengen, trof hij Best aan op een bed dat bezaaid was met bankbiljetten en in gezelschap van de poedelnaakte Miss World. Daarop sprak de hotelbediende de befaamde woorden: “George, where did it all go wrong?”

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies nu jouw Fashion Player.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.