SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Dat Ene Woord, Feyenoord

Dat Ene Woord, Feyenoord

Afgelopen woensdag, 1 september, was het dan eindelijk zo ver. Iedereen met een rood-wit Rotterdams hart heeft even moeten wachten, maar de Feyenoord-docu van Disney+ is dan eindelijk in de lucht. Elke week komt er een aflevering online waar te zien is hoe het tumultueuze seizoen verlopen is.

Na de Videoland-docu van FC Utrecht is het nu Feyenoord dat voor het eerst in 112 jaar haar deuren opent voor een documentaire. Een jaar lang had de filmploeg toegang tot de kleedkamer, clubgebouwen en de directiekamer, om het toch wel teleurstellende seizoen van de Rotterdammers in beeld te brengen. “De club wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020/2021, waarin het uiterste wordt gevraagd van de trainer, spelers, directie en de supporters. Terwijl de club worstelt met de enorme impact van de coronacrisis botst het heden met het verleden, in een zoektocht naar een betere toekomst. Unieke beelden uit onder andere de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichter bij het publiek dan ooit.” Dat meldt ESPN, die voor een groot deel in handen is van The Walt Disney Company.

Bewogen seizoen

De club leeft in zwaar weer en dat is ook te zien aan inkomende- en uitgaande transfers. Aan het begin van het seizoen had Feyenoord twee nieuwe spelers aangetrokken, Mark Diemers kwam over van Fortuna Sittard en smaakmaker van Vitesse Bryan Linssen sloot ook aan bij de Rotterdammers. Verder werd de grote onbekende Lucas Pratto op huurbasis overgenomen van het Argentijnse River Plate. De scorende spits met een groot en sterk lichaam moest de aanvalsleider worden van De Trots van Zuid, niets bleek echter minder waar.

Verder volgen we in de documentaire De Kleine Generaal, Dick Advocaat. De coach van de Rotterdammers liet gedurende het seizoen doorschemeren dat dit, nu echt, zijn laatste seizoen als hoofdtrainer zou zijn. Verder wordt in de docu de aanstaande transfer van aanvoerder Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax zo min mogelijk benoemd om de Feyenoord-supporters geen zout in de wonden te strooien. Echter is er wel goed nieuws voor de liefhebbers van de documentaire, er komt een extra aflevering aan. Het worden niet de beloofde acht, maar zelfs negen afleveringen.

In onze rubriek ‘Rugnummers’ lichten we elke maand voetballers uit met de rugnummer die bij de desbetreffende maand passen. In de achtste maand lichten we voetballers uit met rugnummer 8, zoals Andrés Iniesta.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.