SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Cruijff gaat vreemd

Cruijff gaat vreemd

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Documentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Look Mom I Can Fly’ over Travis Scott. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Cruijff gaat vreemd’.

We zien steeds minder vaak dat voetballers trouw blijven aan één club. Clubiconen die twintig jaar lang voor dezelfde club uitkomen, vroeger heel gebruikelijk, tegenwoordig een zeldzaamheid. Sportieve en financiële aspecten spelen hierbij een grote rol. Daarom zien we ook steeds vaker dat voetballers uitkomen voor rivaliserende clubs. Een voorbeeld hiervan is Luis Fígo. Tijdens de eeuwwisseling verruilde de Portugees FC Barcelona namelijk voor Real Madrid. Hij werd de eerstvolgende Clásico hartelijk bedankt door de supporters van Blaugrana met een afgehakte varkenskop. In Nederland kennen we ook een ‘vreemdganger’, namelijk de legendarische Johan Cruijff. De ras-Ajacied tekende voor Feyenoord. Het is de meest besproken transfer uit de Nederlandse voetbalhistorie. Daarom besloot Andere Tijden Sport een documentaire te maken over deze overstap genaamd Cruijff gaat vreemd.

Cruijff gaat vreemd

Johan Cruijff speelde in het seizoen 1983/1984 voor Feyenoord. Het paste niet, het hoorde niet, maar toch gebeurde het. Een streek waar alleen de legendarische Cruijff mee weg kon komen. Op 36-jarige leeftijd vertrok onze legendarische nummer veertien zwaar beledigd uit Amsterdam, omdat hij te weinig speelminuten kreeg. Cruijff besloot zijn voetballende kwaliteiten nog één keer te laten zien. Bestemming: Rotterdam, want waar kun je beter je gram halen dan bij de aartsrivaal? En hij haalde zijn gram, hoe kon het ook anders zou je haast zeggen. Het sprookje werd namelijk bekroond met een kampioenschap voor Feyenoord, al wordt het door vele supporters gezien als een ‘gestolen’ kampioenschap. In de documentaire Cruijff gaat vreemd blikt Andere Tijden Sport samen met de kampioensploeg en haar supporters terug op dit bizarre seizoen. Bekijk hier de documentaire!

Check hier het artikel ‘Travis Scott, Look Mom I Can Fly’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.