SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Arsène Wenger: Invincible

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘42 to 1′. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘Arsène Wenger: Invincible’. In deze documentaire neemt Arsène je mee terug naar het Arsenal dat onverslaanbaar was.

Arsène Wenger-invincibles

In deze docu van 90 minuten neemt de Franse oefenmeester, Arsène Wenger, je mee terug naar het gouden tijdperk van Arsenal. Het seizoen 2003/2004, waar de Londense club geen wedstrijd heeft verloren. Met gastrollen van verschillende iconen van de Engelse voetbalwereld. Oud-spelers, trainers van andere Premier League teams en andere bijzondere personen die verbonden waren met het succes van toen, doen allemaal een boekje open over het onverslaanbare Arsenal.

The Invincibles

Het seizoen 03/04 was voor veel Arsenal supporters het beste jaar in de clubgeschiedenis. Onder leiding van de Fransman Arsène Wenger werd Arsenal ongeslagen kampioen, een presentatie van wereldklasse. Vooral als je bedenkt dat het Manchester United van legende Sir Alex Ferguson met sterren als Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo en Paul Scholes het de Londenaars niet makkelijk wisten te maken. Een andere Londense club, Chelsea, werd dat jaar tweede in de Premier League. Ook in dat team zaten echte sterspelers, wat de prestatie als maar knapper maakt van Arsenal. Het Arsenal van toen kenden echter ook redelijk wat iconische namen, zoals Dennis Bergkamp, Patrick Vieira en Thierry Henry.

Le Professeur

Tegenwoordig zien we Arsenal schommelen in de Premier League. Na het vertrek van Arsène bij de club uit Highbury, Londen, is het nog steeds zoekende om het record van het gouden tijdperk te evenaren. De Franse oefenmeester begon zijn carrière in Londen in 1996 als onbekende trainer. Al snel leek hij wel degelijk kijk op het spelletje te hebben! Le Professeur won met The Gunners drie keer de Premier League, zeven keer de FA Cup en behaalde in 2006 de finale van de Champions League die nipt werd verloren van FC Barcelona, met 2-1. Het meest memorabele seizoen van Arsène Wenger in Londen was toch wel het seizoen 2003/2004, waar ze 90 punten haalde in de competitie. The Gunners wonnen 26 keer en speelde twaalf keer gelijk. Een prestatie die misschien nooit meer geëvenaard gaat worden.

De documentaire Arsène Wenger: Invincible is sinds 11 november beschikbaar via DVD en Blu-Ray. Vanaf 22 augustus is de docu online te streamen. Check de trailer hieronder!

https://www.youtube.com/watch?v=Kx47nKj7h_c&t=11s

Lees hier over de documentaire van de hardste Britse voetballers ooit. Met een aantal bijzondere namen in dat rijtje!

Koop Life After Football ISSUE #70 nu hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.