SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Overwinning met dubbele gevoelens

Het is weer die tijd van het jaar: het Life After Football Footgolf toernooi 2023! Er is weer een hoge opkomst van (oud-)profvoetballers en het kan niet anders dan een spektakel worden. Om ons optimaal voor te bereiden kijken we daarom in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive terug op voorgaande jaren Footgolf. Wie waren de winnaars en wie maakte de laatste hole-in-one?

Overwinning met dubbele gevoelens

Geschreven door: Milan Verleg

Na 9 holes de beste

Vorig jaar was het lange tijd erg spannend. Met deelnemers als Kenneth Perez, Pierre van Hooijdonk, Marciano Vink en nog vele (oud-)voetballers durfden wij vooraf geen geld te zetten op een winnaar. Het werd uiteindelijk iemand waar iedereen blij mee was: Evgeniy Levchencko. Hij was na negen holes de beste en kroonde zich tot winnaar van het Footgolf toernooi 2022. Dit zorgde voor een emotioneel moment door de – op dat moment net begonnen – oorlog in Oekraïne en daarom besloot hij iets schitterends te doen: hij veilde zijn gewonnen GASSAN Diamonds horloge ter waarde van 5700 euro! De opbrengsten hiervan gingen naar de stichting Breath Care for Kids, die kinderen in Oekraïne een steun in de rug geeft in deze zware tijd.

Koning Footgolf 2021

In 2021 kwam er opnieuw een (oud-)voetballer als winnaar uit de strijd. Het was dit keer niemand minder dan Ronald de Boer en hij ging met een schitterende OMEGA Seamaster Diver 300m Axial Master Chronometer-horloge ter waarde van € 5.200,- naar huis. Een horloge die werd aangeboden door GASSAN Diamonds. Als de spelers alleen iets meer hadden opgelet op de tweede plek, hadden ze één jaar later meer kans gehad. Evgeniy Levchencko eindigde namelijk maar nipt achter de Boer.

Hole-in-one!

Als laatste kijken we naar de winnaar van het Footgolf toernooi 2020. Deze editie viel tijdens de roerige COVID-19 periode en het was daarom extra speciaal om zoveel (oud-)voetballers bij elkaar te zien. Zo waren onder andere Robin van Persie, Ryan Babel en Winston Bogarde van de partij, alleen geen van hun wist de overwinning te pakken. Het was oud-Eredivisie speler Romano Denneboom die er met de prijs vandoor ging!

Het was daarnaast niet het enige waarmee Romano Denneboom opviel tijdens het Footgolfen. Hij zorgde namelijk voor een hole-in-one! Maar is dat ook echt moeilijk? We kunnen je zeggen van wel! Sinds Romano het deed is er geen één speler geweest tijdens het Life After Football Footgolf toernooi die het heeft nagedaan. Hoog tijd om daar volgende week woensdag een einde aan te maken!

Levchenko tijdens Life After Football Footgolf 2022

Vorige week keken we in de Dive into Archive-rubriek naar de Ierse feestdag “Saint Patrick’s Day“. We gaven er alleen ons eigen tintje aan en lichtten onze eigen ‘heilige’ Patrick Kluivert uit!