SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: Pelé zingt voor Life After Football

Bij de wekelijkse duik in ons archief stuitten we op deze meet en greet tussen Life After Football-oprichter Regi Blinker en wereldster Pelé. Na het overlijden van de Braziliaanse baltovenaar is dit fragment alleen nog maar meer bijzonder geworden. In 2011 ging Regi in Londen langs bij Edson Arantes do Nascimento en dit leverde prachtige beelden op.

Dive into Archive: Pelé zingt voor Life After Football

Dat Life After Football in haar rijke historie vele wereldsterren heeft mogen ontmoeten is niets nieuws, maar als je praat over de groten der aarde valt al snel de naam Pelé.

Waarom Pelé?

De Braziliaanse wondervoetballer vertelt in gesprek met Regi dat hij niet werd geboren als Pelé, maar als Edson. Zijn vader vernoemde zijn pasgeboren zoon naar de uitvinder Thomas Edison. Op school was hij echter niet de allerliefste en begon met vele klasgenoten te vechten en begon iedereen hem Pelé te noemen, vrij vertaald ‘lappenbal’. Hoewel hij er in eerste instantie niet blij mee was, was hij ervan overtuigd dat God hem die naam geschonken zou hebben. Zo omarmde hij de opmerkelijke bijnaam, welke later legendarisch zou worden.

Multitalent

Naast dat de Braziliaan geweldig kon voetballen, was hij ook singer-songwriter. Regi toverde tijdens het interview de lp album van componist Sérgio Mendes tevoorschijn waarop Pelé zingend te horen is op de nummers Meu Mundo É uma Bola en Cicade Grande. Het lied Meu Mundo É uma Bola zingt hij nog wel eens voor zijn kinderen of wanneer hij onderweg is. Zie onderstaande teaser voor een zingende Pelé. Bekijk die hele video hier, waar hij ook praat over zijn favoriete Nederlandse voetballer.

Pelé voetbalde zijn gehele carrière voor het Braziliaanse Santos. Op die twee seizoenen na in Amerika bij New York Cosmos. Een bijzondere falliet verklaarde club waar grootheden uit de voetbalwereld speelden. De club uit de Verenigde Staten kwam wel op een hele bijzondere manier aan haar einde.