SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: cupfighter Vince Gino Dekker

Afgelopen dinsdag gebeurde hetgeen wat niemand verwachtte: SV Spakenburg versloeg FC Utrecht met maar liefst 4-1 en bekerde door. Het was voor de derde keer ooit dat een amateurploeg de halve finale van de TOTO KNVB Beker wist te bereiken. Een van de uitblinkers bij “de Blauwen” was Vince Gino Dekker. Vandaag kijken we terug naar zijn unieke verhaal en een bijzondere fotoshoot.

Vince Gino Fashion Player Nominee 2018

Geschreven door: Milan Verleg

Bekersprookje in Utrecht

In Nederland spraken ze van een grote verrassing toen SV Spakenburg eerder dit jaar FC Groningen met 2-3 versloeg in de Euroborg. Om daarna dan ook nog met 1-4 te winnen in de Galgenwaard maakt het bekeravontuur alleen maar meer bijzonder. Zo ook voor Vince Gino Dekker. De speler was met twee assists belangrijk en hoopt nu de finale in de Kuip te bereiken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOTO KNVB Beker (@totoknvbbeker)

Voetbalfamilie

Het is niet moeilijk om achter het voetbaltalent van de buitenspeler te komen. Zijn vader, Bennie Dekker, was namelijk oud-profvoetballer en kwam – net als Vince Gino – uit voor SV Spakenburg. Hier sloot hij zijn carrière af na eerdere periodes bij PEC Zwolle, NEC, AZ en De Graafschap. Hij koos er namelijk voor om zich te gaan richten op fashion. Samen met zijn vrouw richtte hij het kinderkledingmerk Vingino op. Iets waar Vince Gino zijn hele kinderjaren mee heeft gelopen.

Overstap naar de aartsrivaal?

Vorig jaar kwam de buitenspeler met opvallend nieuws. Hij had een contract getekend bij Ijsselmeervogels. Maar hoe kan het dat hij nu voor SV Spakenburg speelt? Nou, de Nederlander besloot het uiteindelijk toch maar niet te doen. Nadat de transfer bekend was, kregen hij en zijn familie te maken met veel bedreigingen. Hij zag hierdoor geen andere optie dan terugkeren bij SV Spakenburg. Toch voetbalt hij hier ook met veel plezier, want bij zijn terugkomst meldde hij meteen dat hij nog minstens twee seizoenen op het Sportpark De Westmaat zijn minuten gaat maken.

Flitsend bij Life After Football

De aanvaller valt niet alleen op in het veld. In 2018 werd hij genomineerd voor Fashion Player 2018. Hij kwam bij ons langs voor een interview en hier kijken we nog graag op terug. Hij vertelde onder meer over zijn eigenzinnige stijl voor kleding: “Kleding hoeft niet duur te zijn. Ik vind het leuk om ruim de tijd te nemen als ik ga winkelen en rustig te kijken wat er allemaal hangt.” De vleugelaanvaller zei daarnaast dat hij jeans zelf aanpast naar zijn wensen: “Mijn vader heeft thuis een schuurmachine staan, waarmee ik mijn broeken bewerk door er bijvoorbeeld gaten in te maken. Met permanente stiften schrijf en teken ik er daarnaast vaak nog mijn eigen creaties op.”

Naast het interview dook de Nederlander ook op voor onze camera. De shoot was indrukwekkend en er viel meteen te zien waarom hij was genomineerd voor Fashion Player 2018. Hij pakte elke kans op een foto aan en dit leverde voor unieke plaatjes.

Vince Gino voor de camera van Life After Football
Vince Gino in stijl tijdens shoot
Vince Gino geniet tijdens shoot Life After Football

Vorige week blikten wij in de Dive into Archive-rubriek terug op Eljero Elia. De Nederlander kondigde aan te stoppen met voetballen, maar was al langere tijd druk bezig met andere zaken. Wij doken erin en kwamen ook nog een unieke fotoshoot tegen van de buitenspeler!